Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oostdijk vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Oostdijk? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn tientallen verschillende oplossing. Via onze site check je een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook vind je gemiddelde kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Oostdijk (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-oostdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Oostdijk

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oostdijk via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het scherm degelijk aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van specialisten in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en effectiefste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Oostdijk en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist monteert de screens of de jaloezieën zoals afgesproken. Test of alles juist is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Oostdijk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Oostdijk is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende vormen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €500 t/m €2500. In het volgende gedeelte beoordelen we de beste producten.

De beste terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Noemenswaardig: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten liggen tussen de €850 t/m €2025.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €450 tot €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Oostdijk is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen komen uit tussen de €300 en €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Genieten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen schommelen tussen de €290 en €1375 voor rolluiken bestellen in Oostdijk.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Details over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij monumenten. Het levert een bijdrage aan het karakter van van huizen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €600 tot wel €1725.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oostdijk: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €300 – €900. Bijgaand behandelen we de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel te installeren, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €50,00 – €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Oostdijk: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €105 tot +/- €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met tarieven van €57,5 tot +/- €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Oostdijk: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden gigantisch veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, kunststof, PVC, hout, stof. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een prijskaartje van €85 tot +/- €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. stof, aluminium, kunststof, pvc, hout. Perfect voor imposante / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten vanaf €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oostdijk met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij zo’n €490 en kunnen oplopen tot €940.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oostdijk zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, hordeur, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij zo’n €87,5 en kunnen oplopen tot €700.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, vast raam, valraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere onderdelen: het soort systeem, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In het schema hierna bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oostdijk in april 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2100
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€355 – €1475
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1325
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €170
Lamellen200 x 250 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €280
Plisségordijnen195 cm breed€125 – €330
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Oostdijk. In het overzicht hierna bekijk je een toelichting op de meest bekende merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA & Formido, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Overweeg ook: Bece, Roma, Weinor, Deponti, Husol, Toppoint & Copaco, Milano, Swela, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Reimerswaal

Goedkope zonwering kopen in Oostdijk? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder vind je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker ontdek je ook monteurs en verkopers in Rilland, Kruiningen en Krabbendijke.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in meerdere kleuren, stoffen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Oostdijk?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €650. Buitenscreens €265 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een instap-rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €750). Overige keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale kosten hangen af van: de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, het materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Oostdijk?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Oostdijk. Dan komt er een ervaren monteur die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur de zonwering op de juiste manier vastzetten. Met deze klusservice heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4415

Plaats een reactie