Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ursem vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Ursem? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Soms biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit immens veel afzonderlijke systemen. Via deze website vind je een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook delen we gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Ursem en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-ursem

Zonnescherm laten plaatsen in Ursem

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Ursem middels een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de goede manier opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Ursem en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De monteur hangt het knikarmscherm of gordijnen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Ursem

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ursem is praktisch om je woning wat te verkoelen. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele producten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze kleuren en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 en €2925. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest bekende toepassingen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Tip: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De totale investeringen variëren tussen de €825 tot €2250.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties variëren tussen de €350 en €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Ursem komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven bedragen tussen de €375 – €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €290 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Ursem.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het kopen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van huizen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijsindicaties komen uit tussen de €720 t/m €1800.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een comfortabele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Ursem: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen liggen zo tussen de €350 en €925. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, probleemloos aan te brengen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan diverse modellen zoals elektrische, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €55,00 tot €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ursem: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een warme en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een tarief van €95 tot +/- €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met onkosten van €62,5 oplopend tot €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Ursem: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Leveranciers bieden tientallen vormen en materialen zoals o.a. hout, PVC, kunststof, bamboe, aluminium. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie een tarief van €80 tot €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. stof, pvc, bamboe, aluminium, hout. Toe te passen voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij zo’n €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Ursem voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals valramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten bij om en nabij de €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ursem geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen kleine dieren en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten bij gemiddeld €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Te monteren op: schuifraam, draairaam, valraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende opties: het soort product, type materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. Hieronder verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ursem in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€815 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1425
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €175
Lamellen100 x 250 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €270
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ursem. In de onderstaande tabel vind je een aanvulling op de populairste merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach en Bol.com, Formido, FonQ, Kwantum, Leen Bakker.
 • Check ook: Toppoint, Novoferm, Roma, Weinor, Deponti, Husol en Copaco, Swela, Schlappi, Sunway, Milano, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Koggenland

Goedkope zonwering kopen in Ursem? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna vind je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vergelijk je ook monteurs en shops in Scharwoude, Ursem en Schermerhorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Ursem?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €280 op basis van één kozijn. Kies je voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een basis rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €790). Overige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, het inmeten (afmetingen), soort bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Ursem?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Ursem. In dat geval komt in gediplomeerde vakman die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner de zonwering degelijk installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1645

Plaats een reactie