Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Scharwoude vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Scharwoude? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit enorm veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina delen we een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze vind je de geschatte kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Scharwoude en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-scharwoude

Zonnescherm laten plaatsen in Scharwoude

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Scharwoude middels een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel volgens de documentatie vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type product aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Scharwoude en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De professional monteert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Toets of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Scharwoude

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Scharwoude werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige systemen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 tot zo’n €2525. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de beste types.

Nieuwe terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Disclaimer: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven variëren tussen de €900 tot €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven liggen zo tussen de €450 tot zo’n €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Scharwoude is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen komen uit tussen de €375 tot wel €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte tarieven variëren tussen de €280 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Scharwoude.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van het pand. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen komen uit tussen de €730 t/m €1650.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Scharwoude: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven bedragen tussen de €380 tot €875. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken types.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, simpel te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €60,00 – €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Scharwoude: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een tarief van €95 oplopend tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een prijs van €62,5 tot +/- €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Scharwoude: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Je kunt kiezen uit tientallen dessins en materialen als bijvoorbeeld hout, bamboe, PVC, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht prijsindicaties van €77,5 tot +/- €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, pvc, stof, aluminium, hout. Perfect voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Scharwoude voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij circa €490. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Scharwoude zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, inzethor, hordeur, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Te monteren op: tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal keuzes: het type model, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Scharwoude in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2275
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1525
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€280 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €150
Lamellen250 x 150 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €270
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €330
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Scharwoude. In het volgende schema vind je een aanvulling op de populairste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hubo, IKEA, Hornbach & Bol.com, Formido, Kwantum, FonQ, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Husol, Weinor, Deponti, Roma, Bece, Novoferm & Lumenguard, Sunway, Milano, Copaco, Swela, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Koggenland

Goedkope zonwering kopen in Scharwoude? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze website bekijk je ook fabrikanten en shops in Andijk, Schermerhorn en Oudendijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We delen nu de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, prints en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Scharwoude?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €205 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €820). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale lengte, soort bediening, type materiaal, designs en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Scharwoude?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Scharwoude. Dan komt er een capabele vakman die de raampartij opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de producten op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met slinger is voldoende, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1634

Plaats een reactie