Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bergambacht vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Bergambacht? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en kan je al kopen vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Tevens realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse oplossing. Op deze pagina delen we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens bieden we de geschatte kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Bergambacht en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-bergambacht

Zonnescherm laten plaatsen in Bergambacht

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bergambacht door een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste wijze aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig bedrijven uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Bergambacht en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De specialist installeert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of alles juist is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Bergambacht

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bergambacht is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €475 t/m €2900. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest bekende toepassingen.

Bestellen van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Advies: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen schommelen tussen de €825 en €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen schommelen tussen de €325 en €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Bergambacht is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De normale tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1075.

 • De cassette is klein en compact.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €330 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Bergambacht.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van de woning. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties bedragen tussen de €740 tot €1800.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in huis met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Bergambacht: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen komen uit tussen de €380 en €925. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest populaire producten.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk te monteren, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €57,50 tot €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bergambacht: voor iedereen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en karakteristieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €90 tot €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan onkosten van €65 tot +/- €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Bergambacht: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit mega veel systemen en materialen als bijvoorbeeld stof, PVC, kunststof, hout, bamboe. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een tarief van €75 tot zo’n €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals kunststof, stof, bamboe, aluminium, hout. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Bergambacht voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties starten vanaf €440 en lopen op tot €950.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Bergambacht zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten bij gemiddeld €82,5 en kunnen oplopen tot €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende thema’s: het type product, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In het schema hieronder vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Bergambacht in mei 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2200
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€240 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1225
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €170
Lamellen200 x 180 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €280
Plisségordijnen100 breed€115 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Bergambacht. In de tabel hieronder bespreken we een aanvulling op de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei, Praxis & Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Andere merken: Novoferm, Weinor, Deponti, Bece, Roma, Husol & Sunway, Milano, Copaco, Swela, Lumenguard, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Krimpenerwaard

Goedkope zonwering kopen in Bergambacht? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema tref je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site vergelijk je ook fabrikanten en showrooms in Gouderak, Ammerstol en Haastrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning hangt af van het soort raam, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Bergambacht?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €225 per raam. Bij een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een standaard rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €845). Overige opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 per raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het formaat, soort bediening, het soort materiaal, motiefjes en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Bergambacht?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Bergambacht. Er komt dan een capabele montagepartner die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het systeem fatsoenlijk bevestigen. Met deze klusservice geniet je van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2860, 2861

Plaats een reactie