Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vlierden vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Vlierden? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest effectief tegen hevige zon. Eveneens geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je tientallen afzonderlijke soorten. Op dit platform vind je een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens bekijk je een kostenindicatie en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Vlierden en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-vlierden

Zonnescherm laten plaatsen in Vlierden

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vlierden via een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je razendsnel vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Vlierden en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De montage-specialist plaatst het terrasscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het product goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Vlierden

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Vlierden werkt het beste om warmte in huis te voorkomen. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot wel €2650. In het stukje hierna delen we veel info over de beste modellen.

Effecten van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven in de tuin. Noemenswaardig: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De kosten bedragen tussen de €875 tot €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen liggen tussen de €350 tot wel €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Vlierden is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen tussen de €375 tot €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €310 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Vlierden.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van gebouwen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen variëren tussen de €600 tot €1925.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Vlierden: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen variëren tussen de €390 tot €875. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, makkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen allerlei soorten zoals transparante, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €57,50 – €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vlierden: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en landelijke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €105 oplopend tot €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op kosten van €65 tot wel €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Vlierden: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden diverse systemen en materialen als o.a. stof, kunststof, bamboe, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een prijs van €82,5 tot +/- €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van hout, bamboe, aluminium, pvc, stof. Geschikt voor imposante / grote ramen en bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten bij gemiddeld €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Vlierden voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij zo’n €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vlierden geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hordeur, plissé hor, lamellenhor, inzethor, rolhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €600.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, schuifraam, vast raam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei onderdelen: het model, het gewenste materiaal, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In het schema hierna delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Vlierden in juli 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€350 – €1575
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1350
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €140
Lamellen100 x 250 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 breed€115 – €300
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Vlierden. In het volgende blokje tref je details over de meest gekozen merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Praxis, Hornbach & Bol.com, FonQ, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Andere merken: Husol, Toppoint, Roma, Deponti, Novoferm, Weinor en Sunway, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Swela, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Deurne

Goedkope zonwering kopen in Vlierden? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel tonen wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vergelijk je ook monteurs en verkopers in Lieshout, Liessel en Mariahout.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, modellen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Vlierden?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De actuele kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €280 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een basis rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €775). Overige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €105 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), bediening, het soort materiaal, kleur en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Vlierden?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Vlierden. Hierbij komt een capabele expert die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de expert het systeem degelijk aanbrengen. Dankzij deze service profiteer je van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens starten bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5756

Plaats een reactie