Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gassel vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Gassel? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij geven we gemiddelde tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Gassel en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-gassel

Zonnescherm laten plaatsen in Gassel

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Gassel middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel degelijk bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel specialisten in de gemeente. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Gassel en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De vakman monteert het uitvalscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Test of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Gassel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Gassel werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse toepassingen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €375 tot wel €2750. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest praktische producten.

Tips voor terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven bij de muren. Disclaimer: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De kosten variëren tussen de €800 tot €2050.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten schommelen tussen de €375 tot zo’n €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Gassel is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen variëren tussen de €375 – €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten schommelen tussen de €370 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Gassel.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €600 en €1850.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Gassel: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties liggen tussen de €320 tot €925. In het bijgaande stukje bespreken we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in talloze soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze verkopen allerlei soorten zoals verduisterende, elektrische, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €50,00 tot €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gassel: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en brocante uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op onkosten van €100 tot +/- €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan onkosten van €60 tot €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Gassel: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden aanzienlijk veel soorten en materialen als onder andere stof, hout, bamboe, aluminium, kunststof. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €82,5 tot +/- €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, pvc, aluminium, hout, kunststof. Geschikt voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Gassel vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, dakramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Gassel bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, lamellenhor, voorzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten bij gemiddeld €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €500.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via meerdere onderdelen: de productcategorie, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In de tabel hieronder vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Gassel in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2275
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€395 – €1425
Screenstot 400 cm breed€285 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1425
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €145
Lamellen180 x 180 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Gassel. In de tabel hierna vergelijk je uitleg over de populairste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Karwei, Hornbach en Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Check ook: Novoferm, Deponti, Husol, Toppoint, Weinor, Roma & Milano, Lumenguard, Dickson, Copaco, Swela, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Gassel? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema tonen wij bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vind je ook installatiepartners en bedrijven in Vianen, Linden en Sint Agatha.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in velerlei kleuren, motiefjes en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Gassel?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €575. Buitenscreens €235 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een basis rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €780). Overige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €130 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, kleuren en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Gassel?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Gassel. In die situaties komt een ervaren professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur het zonnescherm vakkundig ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5438

Plaats een reactie