Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vianen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Vianen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals een screen werkt erg goed om de zon en warmte te weren. In veel gevallen creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan enorm veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze doorzoek je de huidige tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Vianen en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-vianen

Zonnescherm laten plaatsen in Vianen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vianen middels een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het scherm juist geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je snel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type product aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Vianen en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De montage-specialist installeert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals gewenst. Loop na of het product goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Vianen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Vianen werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere varianten zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel dessins en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 tot €2900. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest moderne oplossingen.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen bedragen tussen de €850 tot wel €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven schommelen tussen de €475 tot zo’n €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Vianen is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen komen uit tussen de €400 tot zo’n €1125.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Korte info over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €250 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Vianen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op de sfeer van de woning. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €630 – €1850.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Vianen: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties liggen tussen de €390 tot €950. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te installeren, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan allerlei types zoals verduisterende, dakraam, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €57,50 en €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vianen: eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijs van €105 oplopend tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan tarieven van €50 tot +/- €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Vianen: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit mega veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met prijsindicaties van €65 tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. bamboe, stof, pvc, kunststof, aluminium. Perfect voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Vianen inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij zo’n €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Vianen zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, hordeur, lamellenhor, plissé hor, inzethor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze weert ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij zo’n €72,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse keuzes: het artikel, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vianen in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2325
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €145
Lamellen200 x 250 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €240
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €370
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Ieder merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Vianen. In de onderstaande tabel bekijk je details over de grootste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, IKEA, Karwei & Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Andere merken: Weinor, Roma, Deponti, Bece, Toppoint, Novoferm & Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco, Sunway, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Vianen? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en winkels in Venhorst, Sint Agatha en Cuijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, stoffen en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Vianen?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De normale investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Zonnescreens €220 op basis van 1 raam. Kies je voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een instap-rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €775). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 per raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, kleur en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Vianen?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Vianen. Er komt dan een deskundige professional die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het zonnescherm op de juiste wijze monteren. Op die manier geniet je altijd van optimale zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met slinger werkt prima, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5434

Plaats een reactie