Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Groeningen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Groeningen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit de wereld aan diverse soorten. Op dit portaal vind je een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens doorzoek je een kostenindicatie en een lijst met lokale zonwering specialisten in Groeningen en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-groeningen

Zonnescherm laten plaatsen in Groeningen

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Groeningen via een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker alles fatsoenlijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk experts in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en comfortabelste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Groeningen en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De specialist plaatst de screens of de duettes op de afgesproken plekken. Toets of alles juist is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Groeningen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Groeningen is de meest efficiënte manier om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 en €2700. In het stukje hierna behandelen we de meest moderne systemen.

Korte info over knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Advies: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €925 tot zo’n €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten schommelen tussen de €400 tot wel €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Groeningen is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 en €1075.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De totale investeringen schommelen tussen de €290 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Groeningen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Werkt inbraakwerend.

Effecten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van woonhuizen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen komen uit tussen de €740 – €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Groeningen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties komen uit tussen de €390 – €900. In het bijgaande stukje behandelen we de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel op te hangen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn allerlei types zoals elektrische, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €65,00 en €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Groeningen: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een speelse en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan prijsindicaties van €105 oplopend tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €62,5 tot €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Groeningen: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden oneindig veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, hout, bamboe, kunststof, stof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met prijsindicaties van €82,5 tot €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, bamboe, stof, hout, kunststof. Handig voor grote ramen en bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten vanaf €55 en lopen op tot €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Groeningen voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten beginnen bij circa €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Groeningen zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten vanaf €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei opties: het soort product, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Groeningen in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€810 – €2300
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€355 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€285 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €175
Lamellen100 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Groeningen. In het overzicht hierna bekijk je informatie over de beste verkochte merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo & Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Zie ook: Deponti, Bece, Husol, Toppoint, Roma, Weinor en Sunway, Dickson, Milano, Copaco, Schlappi, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Groeningen? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website check je ook fabrikanten en verkopers in Maashees, Vortum-Mullem en Holthees.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Groeningen?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €225 per raam. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €775). Voordelige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €120 per kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het product, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Groeningen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Groeningen. Dan komt er een capabele installateur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional de producten juist aanbrengen. Zo profiteer je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is op zich ok, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5821, 5826

Plaats een reactie