Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vortum-Mullem vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Vortum-Mullem? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Meestal win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben immens veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal geven we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Vortum-Mullem en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-vortum-mullem

Zonnescherm laten plaatsen in Vortum-Mullem

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Vortum-Mullem middels een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie juist aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Vortum-Mullem en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf monteert het zonneschermen of de plissés zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Vortum-Mullem

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Vortum-Mullem is ideaal om je woning wat te verkoelen. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel varianten zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende designs en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 en €2700. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest moderne systemen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Advies: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €900 tot €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven komen uit tussen de €400 – €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Vortum-Mullem is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €275 tot wel €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties bedragen tussen de €260 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Vortum-Mullem.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het installeren van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van gebouwen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €600 t/m €1800.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Vortum-Mullem: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen variëren tussen de €350 – €800. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende types zoals verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €45,00 – €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vortum-Mullem: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €90 tot wel €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan prijzen van €62,5 tot wel €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Vortum-Mullem: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel systemen en materialen zoals bijv. hout, aluminium, PVC, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan prijzen van €77,5 tot €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van pvc, stof, aluminium, hout, kunststof. Geschikt voor hoge / grote ramen en matchen goed met een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Vortum-Mullem voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij circa €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Vortum-Mullem geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten beginnen bij circa €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende onderdelen: het type model, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In het volgende blokje delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vortum-Mullem in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€265 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €165
Lamellen250 x 150 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €230
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €300
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Vortum-Mullem. In de tabel hierna vergelijk je uitleg over de grootste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo en Kwantum, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Bekijk ook: Deponti, Bece, Toppoint, Weinor, Husol, Roma en Dickson, Copaco, Schlappi, Swela, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts in regio van Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Vortum-Mullem? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna tref je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal check je ook fabrikanten en bedrijven in Holthees, Boxmeer en Overloon.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, motiefjes en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Vortum-Mullem?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €750. Buitenscreens €220 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €625). Een instap-rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €810). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €120 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleur en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Vortum-Mullem?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Vortum-Mullem. Hierbij komt een deskundige monteur die ieder raam opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het model vakkundig monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5827

Plaats een reactie