Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maashees vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Maashees? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens vind je de geschatte kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Maashees en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-maashees

Zonnescherm laten plaatsen in Maashees

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Maashees door een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel experts in de gemeente. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Maashees en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de monteurs. De monteur monteert het terrasscherm of de lamellen zoals afgesproken. Test of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Maashees

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Maashees werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere systemen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei designs en maten. Houd rekening met kosten tussen de €325 – €2850. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de beste systemen.

Waar kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Noemenswaardig: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven komen uit tussen de €800 tot €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €300 tot zo’n €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Maashees is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties liggen tussen de €325 – €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven variëren tussen de €350 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Maashees.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Details over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties liggen tussen de €690 t/m €1950.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Maashees: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen schommelen tussen de €370 tot €925. In het onderstaande stuk behandelen we de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te installeren, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt verschillende types zoals verduisterende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische en een duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €55,00 tot €160.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maashees: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en brocante uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op onkosten van €90 tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een prijs van €60 tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Maashees: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten diverse modellen en materialen zoals bijv. kunststof, PVC, aluminium, bamboe, hout. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijzen van €80 tot +/- €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals bamboe, hout, stof, pvc, kunststof. Handig voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij zo’n €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Maashees vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties starten vanaf €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Maashees geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, uitzetraam, vast raam, valraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei aspecten: het soort systeem, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Maashees in juli 2024.

ZonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2250
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€360 – €1600
Screens1 – 4 meter breed€260 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €160
Lamellen100 x 50 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 breed€115 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Maashees. Hierna bespreken we details over de meest bekende merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Praxis, Karwei & Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Bol.com, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Weinor, Bece, Novoferm, Deponti, Husol, Toppoint en Swela, Copaco, Schlappi, Milano, Sunway, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Maashees? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder tonen wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website ontdek je ook monteurs en showrooms in Vredepeel, Holthees en Smakt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest ideale zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning hangt af van de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Maashees?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard onkosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €725. Screens €270 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €780). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 per raampartij). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleur en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Maashees?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Maashees. In die situaties komt een capabele montagepartner die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het product degelijk vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met stang of band werkt prima, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5823

Plaats een reactie