Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haps vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Haps? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €55,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Eveneens creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit de wereld aan verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop delen we de geschatte kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Haps en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-haps

Zonnescherm laten plaatsen in Haps

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Haps middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het systeem op de goede manier bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je snel experts uit de buurt. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Haps en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De installateur levert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Haps

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Haps is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige producten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende dessins en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 tot €2625. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen modellen.

Adviezen over terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Tip: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €825 t/m €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties schommelen tussen de €425 tot wel €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Haps is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven variëren tussen de €300 tot wel €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte tarieven variëren tussen de €360 en €1400 voor rolluiken bestellen in Haps.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Advies over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van het gebouw. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties schommelen tussen de €740 tot zo’n €1700.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Haps: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen schommelen tussen de €340 tot €975. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €57,50 – €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haps: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een luxueuze en brocante uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan onkosten van €95 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht kosten van €47,5 tot €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Haps: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Je kunt kiezen uit tientallen dessins en materialen als onder andere bamboe, PVC, kunststof, stof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een tarief van €80 oplopend tot €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van hout, pvc, aluminium, kunststof, bamboe. Handig voor grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven beginnen bij €75 en lopen op tot €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Haps op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven beginnen bij zo’n €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €940.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Haps geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, inzethor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €80 en lopen op tot €650.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, valraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende opties: het type product, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Haps in mei 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€845 – €2225
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€380 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €170
Lamellen250 x 150 cm€80 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €360
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Haps. In het overzicht hierna vind je uitleg over de meest bekende merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Gamma, Praxis & Formido, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Overweeg ook: Novoferm, Roma, Husol, Weinor, Bece, Deponti en Copaco, Sunway, Dickson, Swela, Schlappi, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Haps? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna tonen wij adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site bekijk je ook montagepartners en verkooppunten in Gassel, Landhorst en Linden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in velerlei kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Haps?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De actuele prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €225 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een instap-rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €810). Budget producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, designs en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Haps?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Haps. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die de raampartij bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het model op de juiste manier monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met slinger of band is voldoende, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5441, 5443

Plaats een reactie