Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Langenboom vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Langenboom? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €85,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm werkt het beste tegen hevige zon. Daarbij realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast doorzoek je de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Langenboom en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-langenboom

Zonnescherm laten plaatsen in Langenboom

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Langenboom middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste manier aangebracht wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je snel experts die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Langenboom en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. Het installatiebedrijf plaatst het terrasscherm of de lamellen zoals gewenst. Ga altijd na of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Langenboom

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Langenboom is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel toepassingen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei designs en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 en €2725. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest moderne oplossingen.

Korte info over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Tip: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen liggen tussen de €875 – €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven bedragen tussen de €475 tot wel €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Langenboom is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven komen uit tussen de €250 tot zo’n €1125.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De totale investeringen liggen tussen de €290 tot €1400 voor rolluiken bestellen in Langenboom.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Advies over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten variëren tussen de €670 tot wel €1700.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Langenboom: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten variëren tussen de €300 tot €900. In de box hieronder bespreken we de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €45,00 tot €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Langenboom: eenvoudig zelf te monteren.
 • Assortiment in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €115 oplopend tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie tarieven van €60 oplopend tot €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Langenboom: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit diverse soorten en materialen zoals bijv. aluminium, bamboe, hout, stof, PVC. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met prijsindicaties van €75 tot +/- €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. hout, kunststof, bamboe, pvc, stof. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Langenboom inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten bij om en nabij de €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Langenboom zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten vanaf €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van meerdere factoren: de productcategorie, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Langenboom in juni 2024.

Zonwering typeFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2050
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1550
Screenstot 4 meter breed€285 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €160
Lamellen100 x 250 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €210
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €300
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Langenboom. In de tabel hieronder tonen wij details over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Hubo, Gamma en Leen Bakker, FonQ, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Ook interessant: Novoferm, Deponti, Weinor, Roma, Bece, Toppoint en Lumenguard, Swela, Dickson, Sunway, Copaco, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Langenboom? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder vind je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook fabrikanten en verkopers in Rijkevoort, Sint Hubert en Rijkevoort-De Walsert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest praktische soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Langenboom?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €675. Screens €250 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €775). Alternatieve binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €125 per raam). De totale kosten worden beïnvloed door: het product, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, kleur en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Langenboom?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Langenboom. In die situaties komt een gediplomeerde installateur die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de monteur het product fatsoenlijk bevestigen. Zo ben je zeker van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is werkbaar, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (met een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5453

Plaats een reactie