Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijkevoort-De Walsert vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Rijkevoort-De Walsert? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €52,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Soms geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan tientallen verschillende oplossing. Op dit platform vind je een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij bekijk je gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Rijkevoort-De Walsert en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-rijkevoort-de-walsert

Zonnescherm laten plaatsen in Rijkevoort-De Walsert

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijkevoort-De Walsert middels een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm juist aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met experts in de gemeente. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Rijkevoort-De Walsert en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De monteur levert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het netjes is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Rijkevoort-De Walsert

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Rijkevoort-De Walsert is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere producten zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €200 – €2950. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest handige oplossingen.

Nieuwe terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten liggen tussen de €925 en €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 tot wel €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Zeer windbestendig.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Rijkevoort-De Walsert is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen schommelen tussen de €275 tot €1125.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte kosten variëren tussen de €280 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Rijkevoort-De Walsert.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Advies over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van woonhuizen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten variëren tussen de €630 – €1600.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in huis door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Rijkevoort-De Walsert: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen schommelen tussen de €310 en €800. In het onderstaande stuk bespreken we de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen bedragen tussen de €47,50 – €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rijkevoort-De Walsert: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Assortiment in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karakteristieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €90 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een prijs van €52,5 tot +/- €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Rijkevoort-De Walsert: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. In het assortiment zitten aanzienlijk veel vormen en materialen als bijvoorbeeld aluminium, kunststof, stof, hout, PVC. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan prijsindicaties van €70 tot +/- €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals hout, pvc, bamboe, aluminium, stof. Handig voor kolossale / grote ramen en bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij circa €80 en kunnen oplopen tot €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Rijkevoort-De Walsert voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten bij gemiddeld €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Rijkevoort-De Walsert geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, voorzethor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen beginnen bij circa €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, schuifraam, valraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei onderdelen: het artikel, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rijkevoort-De Walsert in mei 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1300
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €145
Lamellen250 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €340
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Rijkevoort-De Walsert. In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis en Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Zie ook: Weinor, Toppoint, Novoferm, Roma, Deponti, Husol en Swela, Lumenguard, Copaco, Sunway, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in regio van Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Rijkevoort-De Walsert? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna vind je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website bekijk je ook montagepartners en shops in Landhorst, Mill en Wanroij.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, vormen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Rijkevoort-De Walsert?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Screens €225 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €770). Gunstiger geprijsde opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €120 per raam / kozijn). De totale investeringen hangen af van: type systeem, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, dessins en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Rijkevoort-De Walsert?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Rijkevoort-De Walsert. In die situaties komt een gediplomeerde professional die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het model op de juiste manier aanbrengen. Zo geniet je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met stang of band is acceptabel, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een handzender, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5449

Plaats een reactie