Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijkevoort vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Rijkevoort? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €60,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest geschikt om je woning koel te houden. Vaak behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel diverse combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze delen we een kostenindicatie en een lijst met erkende zonwering specialisten in Rijkevoort en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-rijkevoort

Zonnescherm laten plaatsen in Rijkevoort

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijkevoort middels een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het geheel goed gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakmannen in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Rijkevoort en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De montage-specialist levert de screens of de rolgordijnen zoals besproken. Test of de totale constructie correct is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Rijkevoort

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Rijkevoort is geschikt om de zon en warmte te weren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere opties zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €200 t/m €2650. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen types.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Tip: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen liggen tussen de €825 en €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven liggen tussen de €375 en €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Rijkevoort is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen variëren tussen de €400 tot €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Koopgids rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte tarieven komen uit tussen de €300 en €1450 voor rolluiken bestellen in Rijkevoort.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van het huis. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €610 tot wel €1900.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Rijkevoort: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen liggen tussen de €320 – €875. In de onderstaande keuzegids behandelen we de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, moeiteloos te monteren, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals waterafstotende, transparante, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €55,00 en €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rijkevoort: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en unieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €95 tot +/- €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €50 tot wel €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Rijkevoort: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit tientallen systemen en materialen zoals hout, stof, PVC, kunststof, aluminium. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht onkosten van €72,5 tot €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van pvc, kunststof, hout, aluminium, stof. Ideaal voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij circa €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Rijkevoort met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als valramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten vanaf €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Rijkevoort geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, voorzethor, inzethor, hordeur, plissé hor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij zo’n €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Te monteren op: schuifraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal onderdelen: het soort model, het gewenste materiaal, de afmetingen en de manier van bedienen. Hierna bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Rijkevoort in juli 2024.

Model zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€370 – €1625
Screenstot 400 cm breed€260 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€285 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€75 – €165
Lamellen250 x 250 cm€70 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €240
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Rijkevoort. In de tabel hieronder tonen wij details over de beste verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis en FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Formido.
 • Andere merken: Deponti, Novoferm, Toppoint, Roma, Weinor, Husol en Schlappi, Swela, Lumenguard, Milano, Dickson, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Rijkevoort? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze website check je ook montagebedrijven en bedrijven in Haps, Rijkevoort-De Walsert en Landhorst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Rijkevoort?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De normale tarieven hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €260 per kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een basis rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €840). Overige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €145 per kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: het type / model, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, kleur en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Rijkevoort?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Rijkevoort. In dat geval komt in deskundige professional die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner de zonwering op de juiste wijze vastzetten. Zo geniet je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5447

Plaats een reactie