Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Overloon vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Overloon? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €87,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig tegen hevige zon. Ook realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel diverse toepassingen. Via onze site doorzoek je een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien doorzoek je de huidige tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Overloon en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-overloon

Zonnescherm laten plaatsen in Overloon

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Overloon door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat alles volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk experts in de gemeente. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het product. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Overloon en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De specialist installeert het zonneschermen of gordijnen op de afgesproken plekken. Toets of alles juist is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Overloon

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Overloon is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige modellen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot €2550. In het stukje hierna lees je informatie over de meest handige producten.

Adviezen over knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: dit model kan vies worden door regen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €800 tot zo’n €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen liggen tussen de €475 en €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Overloon biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen liggen tussen de €325 tot zo’n €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €330 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Overloon.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van de woning. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen liggen tussen de €710 tot wel €1850.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Overloon: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen komen uit tussen de €300 en €825. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €52,50 tot €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Overloon: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijzen van €105 tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht kosten van €50 oplopend tot €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Overloon: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel kleuren en materialen zoals bijv. aluminium, hout, kunststof, bamboe, PVC. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht kosten van €80 tot zo’n €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van aluminium, stof, hout, pvc, bamboe. Geschikt voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €85 en lopen op tot €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Overloon in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Overloon geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hordeur, voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten bij om en nabij de €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van velerlei keuzes: het soort product, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Overloon in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2125
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €160
Lamellen180 x 180 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Overloon. In de volgende tabel tref je details over de meest gekozen merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA, Karwei en Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
 • Overweeg ook: Husol, Toppoint, Novoferm, Roma, Bece, Deponti & Schlappi, Milano, Swela, Lumenguard, Copaco, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Overloon? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform kom je ook in contact met leveranciers en showrooms in Vierlingsbeek, Groeningen en Maashees.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, stoffen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Overloon?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Zonnescreens €250 op basis van 1 raam. Kies je voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €770). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: het type / model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, materiaaltypes, motiefjes en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Overloon?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Overloon. Hierbij komt er een ervaren expert die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten goed bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5825

Plaats een reactie