Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint Anthonis vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Sint Anthonis? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Eveneens realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse toepassingen. Op dit platform doorzoek je een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast vind je gemiddelde kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Sint Anthonis en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-sint-anthonis

Zonnescherm laten plaatsen in Sint Anthonis

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint Anthonis middels een goede zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakmannen uit de buurt. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Sint Anthonis en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de rolgordijnen op de gewenste manier. Controleer of het volgens de handleiding is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Sint Anthonis

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Sint Anthonis is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele artikelen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze vormen en formaten. De kosten variëren tussen de €400 tot €2825. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest handige modellen.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Let op: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen tussen de €875 tot wel €2275.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €475 tot wel €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Sint Anthonis is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen variëren tussen de €400 tot €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijsindicaties komen uit tussen de €250 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Sint Anthonis.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Schrikt inbrekers af.

Uitleg over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten komen uit tussen de €750 en €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Sint Anthonis: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €310 en €950. In het onderstaande stuk behandelen we de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt allerlei types zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €57,50 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint Anthonis: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karakteristieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan prijzen van €115 tot zo’n €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €57,5 tot +/- €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Sint Anthonis: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit diverse kleuren en materialen als onder andere kunststof, stof, hout, PVC, aluminium. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan prijzen van €82,5 tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals stof, pvc, bamboe, aluminium, hout. Ideaal voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Sint Anthonis direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €440 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sint Anthonis zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij circa €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal keuzes: het soort model, materiaaltypes, de grootte van het systeem en het soort bediening. In de volgende tabel vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sint Anthonis in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€820 – €2275
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €155
Lamellen150 x 100 cm€45 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€125 – €350
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Sint Anthonis. In het schema hierna verstrekken we een overzicht met de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Hornbach, Hubo en Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Bekijk ook: Toppoint, Weinor, Husol, Roma, Novoferm, Bece & Sunway, Copaco, Lumenguard, Swela, Milano, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Sint Anthonis? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder vind je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform vind je ook installatiepartners en winkels in Oploo, Ledeacker en Westerbeek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest populaire soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Check ook aanvullende info over: Screens.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Sint Anthonis?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De standaard kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €700. Buitenscreens €210 op basis van 1 raam. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een instap-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €815). Voordelige soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Sint Anthonis?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Sint Anthonis. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren montagepartner die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner de zonwering op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met stang of band werkt prima, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5845

Plaats een reactie