Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oploo vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Oploo? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €95,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Soms realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan de wereld aan verschillende combinaties. Op deze pagina vind je een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast doorzoek je gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Oploo (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-oploo

Zonnescherm laten plaatsen in Oploo

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Oploo via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste manier aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe specialisten in de gemeente. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Oploo en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De installateur installeert het zonneschermen of de jaloezieën zoals afgesproken. Loop na of de totale constructie correct is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Oploo

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oploo is de meest efficiënte manier om de zon en warmte te weren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in diverse kleuren en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €475 tot zo’n €2725. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest bekende producten.

Nieuwe knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Noemenswaardig: dit model kan vies worden door regen. De totale investeringen liggen zo tussen de €800 tot wel €2025.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen schommelen tussen de €475 – €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Oploo is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De normale prijzen komen uit tussen de €400 – €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De kosten liggen zo tussen de €330 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Oploo.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

De beste markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het gebouw. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven variëren tussen de €640 t/m €1725.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Oploo: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €340 tot €975. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in verschillende kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €47,50 tot €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oploo: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en unieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met prijzen van €90 tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een tarief van €62,5 tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Oploo: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals o.a. stof, kunststof, bamboe, PVC, hout. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan onkosten van €75 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, kunststof, bamboe, hout, aluminium. Geschikt voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Oploo vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen beginnen bij zo’n €400 en lopen op tot €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Oploo zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, inzethor, plissé hor, hordeur, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, vast raam, valraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via velerlei factoren: het model, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oploo in april 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2175
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€360 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €165
Lamellen100 x 50 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 150 cm€115 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oploo. Hieronder verstrekken we uitleg over de meest bekende merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, IKEA, Praxis & Kwantum, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ.
 • Ook interessant: Toppoint, Deponti, Weinor, Husol, Roma, Bece en Dickson, Swela, Sunway, Milano, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Oploo? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje verstrekken we gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal bekijk je ook fabrikanten en verkopers in Boxmeer, Westerbeek en Beugen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de woning. We delen nu de meest handige soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, dessins en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Oploo?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €625. Zonnescreens €270 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm betaal je ongeveer €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een normaal rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €815). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €125 per raam / kozijn). De totale onkosten hangen af van: het type / model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Oploo?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Oploo. Er komt dan een ervaren professional die de raampartij bekijkt en opmeet. Hierna zal de monteur het product juist monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met stang of band is op zich ok, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5840, 5841

Plaats een reactie