Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westerbeek vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Westerbeek? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Goede buitenzonwering als een screen werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Meestal realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel diverse modellen. Op dit portaal check je een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien verstrekken we gemiddelde kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Westerbeek en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-westerbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Westerbeek

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Westerbeek door een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat alles juist bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de voorkant of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Westerbeek en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De vakman installeert het zonneschermen of de plissés zoals overeengekomen. Toets of het product goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Westerbeek

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Westerbeek is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele modellen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot wel €2625. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest verkochte oplossingen.

Praktische knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Advies: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €850 tot wel €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties variëren tussen de €325 tot €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Westerbeek is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen variëren tussen de €350 – €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 – €1425 voor rolluiken bestellen in Westerbeek.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van woningen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €610 tot zo’n €1725.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Westerbeek: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen variëren tussen de €390 – €800. In het onderstaande stuk bespreken we de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos aan te brengen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, waterafstotende, verduisterende, dakraam, transparante, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €52,50 – €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westerbeek: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een luxe en karakteristieke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op kosten van €90 tot €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een tarief van €60 tot €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Westerbeek: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit tientallen dessins en materialen zoals o.a. PVC, aluminium, kunststof, hout, bamboe. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een tarief van €77,5 tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, hout, kunststof, stof, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij zo’n €60 en lopen op tot €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Westerbeek vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Westerbeek zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, lamellenhor, rolhor, hordeur, voorzethor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij om en nabij de €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere opties: het soort model, de materiaalsoort, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Westerbeek in juni 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2050
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€360 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €140
Lamellen100 x 50 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €200
Plisségordijnen150 x 100 cm€115 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Westerbeek. In het schema hieronder bespreken we een aanvulling op de meest gekozen merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis, IKEA en Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Andere merken: Roma, Bece, Deponti, Weinor, Husol, Toppoint & Lumenguard, Swela, Copaco, Sunway, Milano, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Westerbeek? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje bekijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via dit platform vind je ook leveranciers en shops in Beugen, Stevensbeek en Sambeek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, designs en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Westerbeek?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €575. Screens €255 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je ongeveer €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een normaal rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €765). Budget keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale onkosten hangen af van: het product, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Westerbeek?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Westerbeek. Hierbij komt een capabele montagepartner die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het product volgens de documentatie monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met slinger of band is werkbaar, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5843

Plaats een reactie