Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boxmeer vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Boxmeer? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €60,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Vaak realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke modellen. Via deze website bieden we een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens doorzoek je een indicatie van de kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Boxmeer en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-boxmeer

Zonnescherm laten plaatsen in Boxmeer

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Boxmeer via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste wijze bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Boxmeer en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De monteur levert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals overeengekomen. Toets of het volgens de handleiding is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Boxmeer

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Boxmeer werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende modellen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 t/m €2875. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen modellen.

Genieten van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten liggen zo tussen de €800 t/m €2150.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten liggen zo tussen de €400 – €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Boxmeer biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven schommelen tussen de €350 en €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijzen variëren tussen de €250 – €1300 voor rolluiken bestellen in Boxmeer.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Het heeft een positief effect op het karakter van van huizen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €730 en €1600.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Boxmeer: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen bedragen tussen de €310 tot €975. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt allerlei soorten zoals transparante, dakraam, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €50,00 en €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Boxmeer: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en unieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een kostenplaatje van €105 oplopend tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een prijskaartje van €47,5 tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Boxmeer: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit mega veel vormen en materialen als bijv. bamboe, stof, aluminium, kunststof, PVC. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op prijzen van €67,5 tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van bamboe, stof, pvc, aluminium, hout. Ideaal voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij gemiddeld €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Boxmeer professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, schuiframen, valramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij zo’n €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Boxmeer zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten vanaf €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd via allerlei factoren: het artikel, materiaalgebruik, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Boxmeer in april 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2325
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1625
Screenstot 400 cm breed€260 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1225
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €140
Lamellen100 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €260
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Boxmeer. In het schema hierna verstrekken we een aanvulling op de meest bekende merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei & Bol.com, Leen Bakker, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Bece, Weinor, Husol, Toppoint & Swela, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Milano, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Boxmeer? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website ontdek je ook montagebedrijven en bedrijven in Overloon, Beugen en Groeningen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, vormen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Boxmeer?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De actuele investeringen helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €250 op basis van 1 raam. Bij een terrasscherm betaal je ongeveer €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €760). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €115 per raam / kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, motiefjes en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Boxmeer?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Boxmeer. Er komt dan een ervaren montagepartner die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman het systeem volgens de documentatie bevestigen. Dankzij deze service ben je zeker van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is acceptabel, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5830, 5831

Plaats een reactie