Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Landsmeer vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Landsmeer? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €65,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om zonnestralen te weren. Mogelijk win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende producten. Via onze site doorzoek je een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien geven we een indicatie van de kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Landsmeer en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-landsmeer

Zonnescherm laten plaatsen in Landsmeer

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Landsmeer door een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Landsmeer en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de montagepartner. De installateur levert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het netjes is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Landsmeer

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Landsmeer werkt het beste om warmte in huis te voorkomen. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende dessins en groottes. De kosten variëren tussen de €250 t/m €2875. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire types.

Ontdek het gemak van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Noemenswaardig: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen bedragen tussen de €875 en €2050.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen schommelen tussen de €475 en €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Landsmeer is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €200 en €1075.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €250 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Landsmeer.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Bestellen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van woonhuizen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen variëren tussen de €600 en €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Landsmeer: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen zo tussen de €350 en €800. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden verschillende types zoals kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, elektrische, transparante, waterafstotende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €65,00 tot €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Landsmeer: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te koop in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een exclusieve en brocante ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan een prijskaartje van €105 oplopend tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met prijsindicaties van €65 tot +/- €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Landsmeer: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel systemen en materialen als bijv. aluminium, bamboe, kunststof, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een tarief van €75 tot wel €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals kunststof, bamboe, aluminium, hout, stof. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Landsmeer op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij circa €470 en kunnen oplopen tot €880.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Landsmeer zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, rolhor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van meerdere zaken: het type model, het materiaal, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. Hierna tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Landsmeer in mei 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€835 – €2350
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1300
Screenstot 4 meter breed€245 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1300
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €140
Lamellen250 x 150 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €210
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €300
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Landsmeer. In het overzicht hierna vind je details over de grootste merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, IKEA, Gamma en Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Wehkamp.
 • Check ook: Novoferm, Weinor, Bece, Husol, Roma, Deponti en Swela, Sunway, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Landsmeer

Goedkope zonwering kopen in Landsmeer? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Edam-Volendam, Amsterdam en Ouder-Amstel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Landsmeer?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €220 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €765). Voordelige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per raam). De totale bedragen hangen af van: de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Landsmeer?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Landsmeer. Hierbij komt een capabele montagepartner die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het model volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met slinger is op zich ok, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1120, 1121Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie