Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Purmerland vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Purmerland? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse modellen. Op dit platform vind je een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast vind je een indicatie van de kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Purmerland (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-purmerland

Zonnescherm laten plaatsen in Purmerland

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Purmerland door een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel goed aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten uit de buurt. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Purmerland en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. Het installatiebedrijf plaatst het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals besproken. Check of het netjes is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Purmerland

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Purmerland wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere systemen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 t/m €2875. In de koopgids hierna bespreken we de beste producten.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Advies: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €875 en €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten liggen zo tussen de €475 en €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Purmerland is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen bedragen tussen de €400 tot zo’n €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

De beste rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Tevens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten komen uit tussen de €280 – €1225 voor rolluiken bestellen in Purmerland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Advies over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van gebouwen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen schommelen tussen de €660 t/m €1725.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Purmerland: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen variëren tussen de €350 – €825. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, moeiteloos aan te brengen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals transparante, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €52,50 tot €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Purmerland: zonder problemen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met onkosten van €115 tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op tarieven van €65 tot €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Purmerland: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Leveranciers bieden gigantisch veel modellen en materialen als bijvoorbeeld hout, PVC, stof, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een tarief van €85 tot wel €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, kunststof, aluminium, bamboe, stof. Ideaal voor grote ramen en bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen starten bij gemiddeld €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Purmerland voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten bij om en nabij de €450 en lopen op tot €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Purmerland zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, lamellenhor, inzethor, voorzethor, plissé hor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €72,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, valraam, vast raam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende aspecten: het type systeem, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Purmerland in mei 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€810 – €2250
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€375 – €1600
Screens200 cm – 400 cm breed€255 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €175
Lamellen200 x 200 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €220
Plisségordijnen190 cm breed€110 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Purmerland. In de tabel hierna tonen wij uitleg over de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach, IKEA en Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Overige merken: Bece, Roma, Weinor, Novoferm, Toppoint, Husol en Milano, Sunway, Copaco, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Landsmeer

Goedkope zonwering kopen in Purmerland? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bieden wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook leveranciers en bedrijven in Rijsenhout, Ilpendam en Aalsmeerderbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest verkochte zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Purmerland?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Screens €290 per raampartij. Wanneer je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een normaal rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €810). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 op basis van 1 raam). De totale tarieven hangen af van: de gewenste producten, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, kleur en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Purmerland?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Purmerland. Hierbij komt een deskundige vakman die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de zonwering goed installeren. Op die manier ben je verzekerd van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger of band is acceptabel, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1451

Plaats een reactie