Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Britsum vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Britsum? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan afzonderlijke systemen. Op dit portaal geven we een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens geven we de huidige tarieven en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Britsum en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-britsum

Zonnescherm laten plaatsen in Britsum

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Britsum middels een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste wijze aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met experts uit de buurt. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de overkapping of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Britsum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De professional hangt het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Loop na of het netjes is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Britsum

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Britsum wordt gekocht door mensen om warmte in huis tegen te gaan. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele artikelen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 tot zo’n €2800. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest bekende producten.

Bestellen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Let op: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen komen uit tussen de €925 tot wel €2225.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties komen uit tussen de €450 tot €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Britsum biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven bedragen tussen de €400 tot €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €320 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Britsum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Effecten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van woningen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen komen uit tussen de €630 en €1650.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Britsum: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten liggen zo tussen de €350 – €825. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te bevestigen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en een duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €62,50 tot €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Britsum: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht onkosten van €110 tot €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met kosten van €50 tot €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Britsum: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit mega veel systemen en materialen als kunststof, hout, PVC, stof, aluminium. Met houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht kosten van €85 tot +/- €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals hout, kunststof, bamboe, aluminium, stof. Perfect voor brede / grote ramen en bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Britsum voor je huis

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij zo’n €470 en lopen op tot €960.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Britsum geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, inzethor, rolhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij zo’n €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, valraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei opties: het type model, type materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Britsum in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€865 – €2225
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1225
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €160
Lamellen250 x 150 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 breed€105 – €360
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Britsum. In de tabel hierna delen we details over de beste verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, IKEA & Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Check ook: Husol, Weinor, Toppoint, Bece, Novoferm, Roma en Dickson, Milano, Copaco, Sunway, Swela, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Britsum? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna verstrekken we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website check je ook montagepartners en showrooms in Stiens, Koarnjum en Feinsum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die rijmt met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk snel meer details over: Rolluiken.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in diverse kleuren, prints en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Britsum?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale onkosten helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €550. Screens €240 op basis van één kozijn. Bij een terrasscherm betaal je ongeveer €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €825). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €125 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, de materiaalsoort, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Britsum?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Britsum. In die situaties komt een deskundige monteur die ieder raam bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het model volgens de documentatie bevestigen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is voldoende, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9055

Plaats een reactie