Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eagum vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Eagum? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €92,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan diverse soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens bieden we een indicatie van de kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Eagum en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-eagum

Zonnescherm laten plaatsen in Eagum

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Eagum middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je gemakkelijk experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Eagum en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De vakman hangt het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Check of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Eagum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Eagum is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel modellen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende kleuren en maten. De kosten variëren tussen de €275 – €2675. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest bekende types.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten bedragen tussen de €800 en €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale prijzen bedragen tussen de €425 tot wel €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Eagum is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €250 t/m €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten bedragen tussen de €320 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Eagum.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Werkt inbraakwerend.

Effecten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van gebouwen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven schommelen tussen de €600 tot wel €1900.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Eagum: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten komen uit tussen de €370 en €800. In de onderstaande keuzegids bespreken we de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, moeiteloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt allerlei soorten zoals kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, transparante, dakraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €65,00 en €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eagum: eenvoudig zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en brocante uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een tarief van €115 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een kostenplaatje van €65 tot €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Eagum: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit diverse dessins en materialen zoals stof, PVC, aluminium, hout, kunststof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een prijs van €80 tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. stof, hout, aluminium, pvc, bamboe. Handig voor grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen beginnen bij €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Eagum vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij €440 en kunnen oplopen tot €880.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Eagum zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten bij om en nabij de €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Gratis een aanbieding van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei thema’s: het soort model, materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsopties. In de tabel hierna verstrekken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Eagum in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2225
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€395 – €1275
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €175
Lamellen200 x 200 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Eagum. Hieronder verstrekken we een toelichting op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma en Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Overweeg ook: Bece, Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Weinor en Schlappi, Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Eagum? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna verstrekken we bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met monteurs en bedrijven in Warten, Idaerd en Warstiens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in diverse kleuren, dessins en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Eagum?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €675. Zonnescreens €285 per raam. Bij een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €765). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €140 per kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het materiaal, designs en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Eagum?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Eagum. Hierbij komt er een ervaren professional die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de monteur het systeem op de juiste wijze vastzetten. Dankzij de montageservice geniet je altijd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is werkbaar, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9006

Plaats een reactie