Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Idaerd vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Idaerd? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om de zon en warmte te weren. Soms behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn enorm veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij delen we de geschatte kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Idaerd en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-idaerd

Zonnescherm laten plaatsen in Idaerd

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Idaerd middels een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles goed aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Idaerd en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De installateur hangt het terrasscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Idaerd

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Idaerd is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele varianten zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende materialen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot zo’n €2575. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest geziene systemen.

Investeren in knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties liggen tussen de €900 en €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties komen uit tussen de €375 en €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Idaerd is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De normale tarieven liggen zo tussen de €400 – €1150.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen variëren tussen de €320 en €1325 voor rolluiken bestellen in Idaerd.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Offerte voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van het pand. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten variëren tussen de €680 en €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Idaerd: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen tussen de €300 – €975. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk te installeren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei soorten zoals waterafstotende, dakraam, elektrische, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €57,50 – €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Idaerd: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een prijs van €115 tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een prijskaartje van €65 tot wel €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Idaerd: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel vormen en materialen zoals onder andere aluminium, kunststof, PVC, stof, hout. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een prijs van €75 tot €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van pvc, stof, bamboe, kunststof, hout. Praktisch voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij circa €65 en lopen op tot €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Idaerd met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, dakramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij zo’n €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Idaerd zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, rolhor, inzethor, hordeur, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Deze beschermt tegen insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten bij gemiddeld €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei factoren: de productcategorie, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende schema tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Idaerd in maart 2024.

Zonwering systeemFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2125
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€355 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1000
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €145
Lamellen200 x 200 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Idaerd. Hieronder delen we informatie over de meest verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Karwei, Praxis, Hornbach & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Bekijk ook: Deponti, Toppoint, Weinor, Husol, Bece, Roma & Milano, Swela, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Idaerd? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bieden wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook leveranciers en showrooms in Warstiens, Reduzum en Wergea.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, designs en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Idaerd?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Buitenscreens €285 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €830). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €145 per raampartij). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleur en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Idaerd?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Idaerd. In dat geval komt in gediplomeerde monteur die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de monteur het product op de goede manier monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van ideale zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is acceptabel, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 9007

Plaats een reactie