Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoorn vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Hoorn? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Eveneens creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende systemen. Op dit portaal geven we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook bekijk je gemiddelde kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Hoorn en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-hoorn

Zonnescherm laten plaatsen in Hoorn

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoorn middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het product juist aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel specialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Hoorn en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De professional monteert het knikarmscherm of gordijnen op de gewenste manier. Test of alles juist is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Hoorn

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hoorn is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere modellen zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel dessins en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €225 t/m €2625. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de beste systemen.

Het installeren van terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Let op: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €875 – €2275.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties liggen zo tussen de €375 t/m €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kan goed tegen een stootje.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Hoorn is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen bedragen tussen de €400 en €1000.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale tarieven liggen tussen de €320 – €1500 voor rolluiken bestellen in Hoorn.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Praktische markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen liggen zo tussen de €750 tot €1875.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Hoorn: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven liggen zo tussen de €390 en €925. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals elektrische, waterafstotende, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €62,50 en €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoorn: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en unieke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op onkosten van €110 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een prijskaartje van €62,5 oplopend tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hoorn: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijv. stof, aluminium, kunststof, hout, PVC. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €65 oplopend tot €260.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van aluminium, pvc, bamboe, stof, hout. Ideaal voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten vanaf €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hoorn met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten vanaf €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hoorn zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, inzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, vast raam, valraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van diverse aspecten: het type systeem, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hoorn in mei 2024.

Categorie zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€395 – €1575
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€315 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €175
Lamellen180 x 180 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €210
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €300
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hoorn. In het overzicht hierna tonen wij een overzicht met de populairste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo en FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Bekijk ook: Bece, Deponti, Roma, Husol, Novoferm, Weinor en Swela, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Sunway, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Terschelling

Goedkope zonwering kopen in Hoorn? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder tref je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met montagepartners en bedrijven in Landerum, Oosterend en Formerum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonwering types per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in veel kleuren, modellen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hoorn?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €285 per raam. Kies je voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een instap-rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €820). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale lengte, soort bediening, het gewenste materiaal, dessins en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Hoorn?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Hoorn. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren monteur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur de zonwering fatsoenlijk bevestigen. Op die manier heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger of band werkt prima, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8896

Plaats een reactie