Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hilaard vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Hilaard? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel diverse oplossing. Via onze site bieden we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien bieden we een kostenindicatie en namen van regionale zonwering specialisten in Hilaard en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-hilaard

Zonnescherm laten plaatsen in Hilaard

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hilaard door een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je snel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en handigste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hilaard en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De specialist monteert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het product goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hilaard

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hilaard werkt het beste om warmte in huis tegen te gaan. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse producten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 t/m €2925. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest verkochte toepassingen.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Disclaimer: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €875 tot zo’n €2075.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen komen uit tussen de €450 t/m €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Hilaard is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen zo tussen de €300 tot €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen schommelen tussen de €350 en €1500 voor rolluiken bestellen in Hilaard.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Enorm lange levensduur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale prijzen variëren tussen de €680 en €1875.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Hilaard: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties bedragen tussen de €350 tot €900. Bijgaand beoordelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in talloze designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €45,00 en €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hilaard: heel simpel zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen geven een luxe en landelijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan een prijskaartje van €115 tot +/- €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €60 tot wel €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Hilaard: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit mega veel vormen en materialen als onder andere hout, kunststof, bamboe, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met tarieven van €80 tot €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van kunststof, bamboe, hout, stof, pvc. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij zo’n €50 en lopen op tot €185.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hilaard direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij om en nabij de €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hilaard zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, lamellenhor, hordeur, inzethor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam, tuimelraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal keuzes: het type product, het materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hilaard in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2275
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1450
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €145
Lamellen200 x 250 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €250
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €360
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hilaard. In de tabel hieronder bespreken we uitleg over de meest bekende merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Gamma, IKEA en Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Overweeg ook: Novoferm, Deponti, Husol, Bece, Roma, Toppoint & Swela, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Milano, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Hilaard? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna delen we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installateurs en showrooms in Weidum, Boksum en Bears.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Shutters.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, dessins en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Hilaard?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte prijsindicaties bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €220 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een instap-rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €835). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €120 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hilaard?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Hilaard. In dat geval komt in capabele vakman die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het systeem juist aanbrengen. Zo profiteer je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9027

Plaats een reactie