Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bears vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Bears? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. In veel gevallen biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit enorm veel diverse modellen. Op dit portaal check je een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij doorzoek je een indicatie van de kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Bears en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je behoudt je privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-bears

Zonnescherm laten plaatsen in Bears

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bears middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat de installatie degelijk opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Bears en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De professional levert het terrasscherm of de duettes zoals afgesproken. Check of alles juist is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Bears

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Bears is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige varianten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel kleuren en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 t/m €2825. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest bekende systemen.

Laten monteren van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Noemenswaardig: het doek kan beschadigen bij harde wind. De onkosten bedragen tussen de €850 – €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen bedragen tussen de €300 tot wel €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Bears is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen variëren tussen de €375 tot wel €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Te integreren in het kozijn.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten liggen tussen de €320 en €1450 voor rolluiken bestellen in Bears.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Enorm lange levensduur.

Kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de ambiance van woningen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties komen uit tussen de €680 tot €1875.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Bears: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten variëren tussen de €360 – €925. In deze koopgids lees je informatie over de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk te monteren, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse modellen zoals lichtdoorlatende, transparante, elektrische, dakraam, waterafstotende, verduisterende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €47,50 – €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bears: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en unieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €105 tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op tarieven van €57,5 tot wel €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Bears: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit diverse vormen en materialen zoals PVC, bamboe, hout, kunststof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een prijs van €65 tot €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van stof, kunststof, aluminium, pvc, bamboe. Praktisch voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten bij om en nabij de €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Bears op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten bij om en nabij de €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bears zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, hordeur, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten bij om en nabij de €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse opties: het soort product, het soort materiaal, de afmeting en het soort bediening. In het volgende schema tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Bears in juli 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2200
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1450
Screenstot 400 cm breed€250 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1375
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €165
Lamellen150 x 100 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €270
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €350
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Bears. In het schema hieronder vind je een aanvulling op de beste verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma & Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Overige merken: Roma, Toppoint, Weinor, Bece, Deponti, Novoferm & Lumenguard, Sunway, Milano, Schlappi, Swela, Copaco.

Zonwering experts in regio van Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Bears? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema tonen wij bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook leveranciers en verkopers in Mantgum, Jellum en Jorwert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest gekochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in velerlei kleuren, soorten materialen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Bears?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Buitenscreens €275 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een instap-rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €750). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €100 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleur en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Bears?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Bears. Er komt dan een gediplomeerde monteur die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hierna zal de installateur het model op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9025

Plaats een reactie