Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wergea vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Wergea? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €60,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit tientallen diverse soorten. Op dit platform doorzoek je een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien geven we een kostenindicatie en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Wergea en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-wergea

Zonnescherm laten plaatsen in Wergea

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wergea door een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het systeem volgens de documentatie bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de gemeente. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Wergea en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. Het installatiebedrijf plaatst het terrasscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Test of het product goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Wergea

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Wergea is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere opties zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €2600. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne keuzes.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Belangrijk: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven bedragen tussen de €925 – €2000.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven liggen tussen de €450 – €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Wergea is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €225 tot zo’n €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Informatie en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen komen uit tussen de €280 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Wergea.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Altijd met goede garantie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van luxe huizen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van woningen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten liggen zo tussen de €650 t/m €1925.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Wergea: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €390 – €900. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, elektrische en het duo rolgordijn. De prijzen schommelen tussen de €55,00 – €155.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Wergea: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op onkosten van €105 tot wel €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een prijskaartje van €65 tot €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Wergea: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Je kunt kiezen uit mega veel dessins en materialen als o.a. bamboe, aluminium, stof, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op kosten van €80 oplopend tot €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals stof, kunststof, hout, pvc, aluminium. Perfect voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Wergea vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten bij om en nabij de €420 en lopen op tot €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wergea bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, rolhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties starten vanaf €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Te monteren op: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen: het artikel, de materiaalsoort, het formaat en het soort bediening. In de onderstaande tabel delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wergea in april 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2200
Uitvalschermtot 5 meter breed€365 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €155
Lamellen250 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€110 – €330
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Wergea. In de tabel hieronder vergelijk je informatie over de meest bekende merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma en FonQ, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Zie ook: Deponti, Husol, Weinor, Novoferm, Toppoint, Roma & Swela, Dickson, Milano, Schlappi, Sunway, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Wergea? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna tref je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal bekijk je ook installateurs en bedrijven in Grou, Eagum en Warten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw interieurstijl. We delen nu de meest gekochte zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de raamgrootte, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in veel kleuren, motiefjes en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Wergea?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De huidige tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €750. Screens €280 op basis van één kozijn. Bij een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een basis rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €845). Voordelige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 per raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het model, de maximale lengte, soort bediening, materiaalgebruik, prints en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Wergea?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Wergea. Er komt dan een lokale expert die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert de producten op de juiste manier aanbrengen. Op die manier geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is op zich ok, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9005

Plaats een reactie