Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Jellum vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Jellum? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €80,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke producten. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreid advies waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens geven we gemiddelde kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Jellum en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-jellum

Zonnescherm laten plaatsen in Jellum

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Jellum middels een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk model je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Jellum en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De specialist levert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals afgesproken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Jellum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Jellum is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige varianten zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 tot zo’n €2875. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest geziene oplossingen.

Adviezen over knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Disclaimer: het systeem kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €900 tot wel €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 t/m €1225.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Jellum biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €225 – €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten liggen zo tussen de €280 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Jellum.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Investeren in markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van huizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven bedragen tussen de €740 tot €1625.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Jellum: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen variëren tussen de €390 en €825. In de box hieronder delen we veel info over de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in honderden kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende, dakraam, transparante en een duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €65,00 tot €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Jellum: heel simpel zelf te installeren.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en rustieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €95 tot €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een prijs van €60 oplopend tot €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Jellum: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Leveranciers bieden oneindig veel modellen en materialen zoals bijv. PVC, hout, kunststof, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht kosten van €82,5 oplopend tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals bamboe, aluminium, stof, kunststof, hout. Handig voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten vanaf €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Jellum professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €460 en kunnen oplopen tot €900.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Jellum zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, inzethor, rolhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €70 en kunnen oplopen tot €725.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van diverse aspecten: de productcategorie, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Jellum in mei 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2075
Uitvalschermtot 4 meter breed€395 – €1275
Screenstot 4 meter breed€290 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1300
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €175
Lamellen180 x 180 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Jellum. In de volgende tabel tref je informatie over de grootste merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Hubo, Hornbach en FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Bol.com.
 • Bekijk ook: Bece, Husol, Weinor, Novoferm, Toppoint, Roma & Swela, Milano, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Jellum? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna tonen wij bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en showrooms in Jorwert, Hilaard en Weidum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Jellum?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De actuele onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €600. Zonnescreens €275 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een instap-rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €785). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €125 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het model, de maximale lengte, de bedieningsopties, het materiaal, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Jellum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Jellum. Hierbij komt een deskundige professional die de raampartij bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional het product volgens de documentatie vastzetten. Met deze klusservice profiteer je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9026

Plaats een reactie