Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lekkum vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Lekkum? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €55,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. Daarbij creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit immens veel verschillende systemen. Op dit portaal vind je een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop verstrekken we een indicatie van de kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Lekkum en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-lekkum

Zonnescherm laten plaatsen in Lekkum

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lekkum via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Lekkum en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De installateur hangt het knikarmscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Check of het netjes is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Lekkum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Lekkum is zeer handig om de zon en warmte te weren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in talloze vormen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 en €2675. In de koopgids hierna behandelen we de meest geziene modellen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven komen uit tussen de €900 tot zo’n €2000.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten bedragen tussen de €425 t/m €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Lekkum is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €375 en €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven variëren tussen de €270 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Lekkum.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Enorm lange levensduur.

De beste markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van woningen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen bedragen tussen de €740 – €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Lekkum: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten schommelen tussen de €310 tot €925. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te bevestigen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in veel designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende types zoals elektrische, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €55,00 tot €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lekkum: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een speelse en huiselijke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een kostenplaatje van €105 oplopend tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op onkosten van €60 tot +/- €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Lekkum: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse dessins en materialen als o.a. kunststof, hout, stof, bamboe, PVC. Via de houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op kosten van €85 tot +/- €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, hout, aluminium, stof, kunststof. Ideaal voor brede / grote ramen en matchen goed met een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij gemiddeld €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Lekkum inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten bij om en nabij de €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lekkum zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, rolhor, hordeur, voorzethor, lamellenhor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere opties: het soort product, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Lekkum in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€850 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€365 – €1575
Screens3 – 4 meter breed€240 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1375
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €140
Lamellen200 x 250 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €200
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Lekkum. In de onderstaande tabel tonen wij een aanvulling op de populairste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, IKEA & Bol.com, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Andere merken: Husol, Weinor, Deponti, Novoferm, Toppoint, Roma & Lumenguard, Copaco, Sunway, Swela, Dickson, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Lekkum? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel vind je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen ze je advies geven. Via dit platform vind je ook installateurs en bedrijven in Vrouwenparochie, Miedum en Oudebildtzijl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Lekkum?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele prijsindicaties tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €575. Zonnescreens €200 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm betaal je ongeveer €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een normaal rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €780). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, motiefjes en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Lekkum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Lekkum. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de zonwering op de juiste manier monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met opwindmechanisme is acceptabel, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9079, 9081

Plaats een reactie