Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudebildtzijl vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Oudebildtzijl? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties biedt een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel diverse combinaties. Op deze pagina delen we een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens bieden we een indicatie van de kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Oudebildtzijl (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-oudebildtzijl

Zonnescherm laten plaatsen in Oudebildtzijl

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudebildtzijl door een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je razendsnel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oudebildtzijl en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De installateur hangt het uitvalscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Controleer of de totale constructie correct is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Oudebildtzijl

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oudebildtzijl is ideaal om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende opties zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel prints en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot €2850. In onderstaande alinea bespreken we de meest verkochte modellen.

Nieuwe terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Advies: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties schommelen tussen de €900 tot zo’n €2150.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties komen uit tussen de €400 – €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Oudebildtzijl is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties bedragen tussen de €350 tot zo’n €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het installeren van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De onkosten schommelen tussen de €280 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Oudebildtzijl.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het gebouw. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten schommelen tussen de €750 en €1600.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Oudebildtzijl: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten liggen zo tussen de €300 – €825. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in veel kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals elektrische, waterafstotende, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €52,50 – €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudebildtzijl: voor iedereen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en huiselijke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie kosten van €100 tot wel €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht tarieven van €62,5 tot zo’n €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oudebildtzijl: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen als bijv. PVC, bamboe, hout, aluminium, kunststof. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan prijsindicaties van €70 oplopend tot €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. bamboe, aluminium, stof, kunststof, hout. Toe te passen voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij circa €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oudebildtzijl op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten vanaf €460 en lopen op tot €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oudebildtzijl zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten bij gemiddeld €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van een aantal onderdelen: het type systeem, type materiaal, het formaat en het soort bediening. In de tabel hierna delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oudebildtzijl in april 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€845 – €2325
Uitvalschermtot 4 meter breed€350 – €1350
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €145
Lamellen150 x 100 cm€80 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €200
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €350
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oudebildtzijl. In het volgende blokje bieden wij een overzicht met de beste verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, IKEA en Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Check ook: Bece, Novoferm, Deponti, Husol, Roma, Toppoint & Swela, Copaco, Milano, Schlappi, Dickson, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Oudebildtzijl? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje delen we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via dit platform bekijk je ook leveranciers en winkels in Westhoek, St.-Jacobiparochie en St.-Annaparochie.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, stoffen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Oudebildtzijl?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele tarieven tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €265 per kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een instap-rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €785). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; type systeem, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, type materiaal, designs en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Oudebildtzijl?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Oudebildtzijl. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het zonnescherm op de goede manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9078

Plaats een reactie