Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mantgum vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Mantgum? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Eveneens realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop verstrekken we een kostenindicatie en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Mantgum en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-mantgum

Zonnescherm laten plaatsen in Mantgum

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Mantgum via een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het systeem degelijk bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Mantgum en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De monteur hangt het zonnescherm, markiezen of de plissés op de afgesproken plekken. Check of het product goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Mantgum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Mantgum werkt het beste om de zon en warmte te weren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse modellen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende kleuren en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 tot zo’n €2850. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest handige modellen.

Handige knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de muren. Advies: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €825 tot wel €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot zo’n €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Mantgum is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen bedragen tussen de €250 – €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Details over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale prijzen schommelen tussen de €300 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Mantgum.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan het karakter van van de woning. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven komen uit tussen de €610 tot €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Mantgum: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten bedragen tussen de €390 tot €975. Bijgaand beoordelen we de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, simpel te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse varianten zoals verduisterende, elektrische, transparante, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €50,00 tot €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mantgum: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en authentieke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op prijsindicaties van €95 oplopend tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een tarief van €62,5 tot +/- €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Mantgum: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten mega veel soorten en materialen zoals aluminium, bamboe, PVC, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan tarieven van €75 tot wel €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van bamboe, pvc, hout, aluminium, kunststof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij circa €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Mantgum professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen starten bij om en nabij de €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Mantgum zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse thema’s: het artikel, het gewenste materiaal, het formaat en de manier van bedienen. Hieronder bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Mantgum in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2225
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€395 – €1500
Screenstot 400 cm breed€285 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €155
Lamellen200 x 250 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €240
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Mantgum. In het schema hieronder delen we details over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Karwei, IKEA, Gamma & Formido, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Bekijk ook: Husol, Deponti, Weinor, Toppoint, Roma, Bece en Copaco, Swela, Milano, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Mantgum? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder tonen wij gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook leveranciers en verkopers in Poppenwier, Jorwert en Tersoal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die rijmt met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, dessins en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Mantgum?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De verwachte investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €600. Zonnescreens €270 per raam / kozijn. Kies je voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een standaard rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €830). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €130 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het product, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Mantgum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Mantgum. Hierbij komt er een ervaren professional die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het model fatsoenlijk bevestigen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9022

Plaats een reactie