Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tersoal vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Tersoal? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De tarieven starten bij zo’n €57,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Soms verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je geweldig veel afzonderlijke modellen. Via onze site vind je een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens check je gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Tersoal en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-tersoal

Zonnescherm laten plaatsen in Tersoal

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Tersoal via een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm goed vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig experts in de regio. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en praktische oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Tersoal en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De professional plaatst het terrasscherm of gordijnen zoals besproken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Tersoal

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Tersoal is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere systemen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in diverse designs en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 tot wel €2800. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest handige toepassingen.

Handige terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: het doek kan vies worden door regen. De tarieven liggen tussen de €825 t/m €2250.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen liggen zo tussen de €400 tot zo’n €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Tersoal is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten variëren tussen de €225 t/m €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Ook werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte prijzen variëren tussen de €310 en €1200 voor rolluiken bestellen in Tersoal.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Altijd met goede garantie.

Effecten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van huizen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties bedragen tussen de €730 tot zo’n €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Tersoal: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten bedragen tussen de €300 en €900. Bijgaand bespreken we de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, verduisterende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €50,00 tot €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tersoal: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en landelijke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €115 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een tarief van €52,5 tot wel €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Tersoal: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Leveranciers bieden mega veel soorten en materialen als bijvoorbeeld stof, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht tarieven van €67,5 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals hout, kunststof, pvc, aluminium, stof. Praktisch voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten bij gemiddeld €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Tersoal op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, uitzetramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij circa €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Tersoal geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draairaam, tuimelraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende onderdelen: het type product, de materiaaltypes, de maximale breedte en het soort bediening. In het overzicht hierna bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Tersoal in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2050
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€395 – €1250
Screens1 – 4 meter breed€245 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1300
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €165
Lamellen100 x 50 cm€75 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €260
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €330
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Tersoal. In de onderstaande tabel bieden wij een overzicht met de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis & Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Deponti, Husol, Novoferm, Bece, Toppoint, Roma & Sunway, Swela, Dickson, Schlappi, Milano, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Tersoal? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder delen we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze website check je ook monteurs en verkooppunten in Jirnsum, Easterwierrum en Raerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die in lijn is met jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, designs en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Tersoal?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €230 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €770). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €105 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de grootte van het systeem, bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Tersoal?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Tersoal. Hierbij komt een capabele professional die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman het product op de juiste manier vastzetten. Op die manier ben je verzekerd van goede zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9014

Plaats een reactie