Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Teerns vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Teerns? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals een screen is praktisch om zonnestralen te weren. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel diverse soorten. Op dit platform doorzoek je een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook check je een kostenindicatie en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Teerns en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-teerns

Zonnescherm laten plaatsen in Teerns

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Teerns via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker de installatie degelijk gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of in de badkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Teerns en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De professional levert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Teerns

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Teerns is het meest effectief om je woning wat te verkoelen. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 tot €2525. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne toepassingen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €825 t/m €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €375 tot zo’n €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Teerns biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven liggen zo tussen de €350 – €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Investeren in rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten bedragen tussen de €300 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Teerns.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Enorm lange levensduur.

Advies over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van het huis. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen komen uit tussen de €640 tot zo’n €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Teerns: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen liggen tussen de €330 en €950. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te installeren, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan diverse modellen zoals elektrische, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €52,50 en €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Teerns: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en landelijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met prijzen van €115 oplopend tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht kosten van €60 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Teerns: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, aluminium, kunststof, PVC, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met tarieven van €77,5 tot zo’n €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, bamboe, stof, hout, kunststof. Perfect voor grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €75 en kunnen oplopen tot €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Teerns op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten vanaf €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Teerns zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, plissé hor, hordeur, lamellenhor, voorzethor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via velerlei onderdelen: het soort systeem, de materiaalkeuze, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. Hierna verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Teerns in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€865 – €2075
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1450
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €145
Lamellen150 x 100 cm€80 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €340
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Teerns. In het schema hieronder vind je details over de populairste merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach & Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Zie ook: Novoferm, Husol, Roma, Toppoint, Weinor, Deponti & Copaco, Swela, Milano, Schlappi, Lumenguard, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Teerns? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder vergelijk je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site ontdek je ook installatiepartners en winkels in Miedum, Hempens en Snakkerburen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die matcht met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, designs en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Teerns?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte prijzen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €260 per raam. Kies je voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €825). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, type materiaal, prints en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Teerns?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Teerns. Hierbij komt er een lokale expert die ieder kozijn opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het model juist monteren. Zo profiteer je van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9085

Plaats een reactie