Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lingewaard vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Lingewaard? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals een markies is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Meestal realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn enorm veel diverse systemen. Op dit portaal verstrekken we een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook geven we gemiddelde tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Lingewaard en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-lingewaard

Zonnescherm laten plaatsen in Lingewaard

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lingewaard middels een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het product juist opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Lingewaard en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De professional levert het knikarmscherm of de duettes zoals afgesproken. Controleer of het netjes is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Lingewaard

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Lingewaard is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere opties zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €475 tot €2575. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest praktische oplossingen.

Tips voor knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen liggen tussen de €875 t/m €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €475 tot zo’n €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Lingewaard is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De kosten liggen tussen de €200 t/m €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Advies over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De totale investeringen bedragen tussen de €300 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Lingewaard.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven liggen zo tussen de €680 tot zo’n €1975.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Lingewaard: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen variëren tussen de €310 – €925. In het onderstaande stuk bespreken we de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig aan te brengen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €57,50 – €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lingewaard: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en rustieke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met onkosten van €110 tot +/- €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht tarieven van €55 tot zo’n €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Lingewaard: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Leveranciers bieden diverse modellen en materialen als stof, hout, aluminium, PVC, kunststof. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met onkosten van €80 tot +/- €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van pvc, bamboe, hout, aluminium, stof. Perfect voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Lingewaard voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen starten vanaf €430 en kunnen oplopen tot €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lingewaard geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, inzethor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij zo’n €82,5 en kunnen oplopen tot €675.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei factoren: het model, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lingewaard in april 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2200
Uitvalschermtot 4 meter breed€395 – €1250
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1175
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €170
Lamellen150 x 100 cm€45 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €270
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Lingewaard. In het schema hieronder bespreken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis en Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum, Leen Bakker.
 • Check ook: Toppoint, Husol, Weinor, Bece, Novoferm, Roma en Copaco, Swela, Milano, Sunway, Lumenguard, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Lingewaard

Goedkope zonwering kopen in Lingewaard? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder verstrekken we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker ontdek je ook monteurs en verkooppunten in Wageningen, West Maas en Waal en Druten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, dessins en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Lingewaard?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele tarieven hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €725. Screens €275 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €790). Budget soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €140 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Lingewaard?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Lingewaard. Hierbij komt er een gespecialiseerde monteur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman de producten op de juiste manier ophangen. Zo profiteer je van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is acceptabel, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6684Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie