Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Steenderen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Steenderen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina check je een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook delen we een indicatie van de kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Steenderen (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-steenderen

Zonnescherm laten plaatsen in Steenderen

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Steenderen via een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat de installatie juist geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je heel eenvoudig leveranciers in de regio. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en effectiefste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Steenderen en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De professional monteert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Steenderen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Steenderen is heel erg handig om warmte in huis te voorkomen. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere modellen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 en €2600. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest geziene types.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven in de tuin. Noemenswaardig: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €900 – €2075.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale prijzen schommelen tussen de €425 tot €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Steenderen biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten liggen zo tussen de €250 tot €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Meer informatie over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties komen uit tussen de €360 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Steenderen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Genieten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van het huis. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen schommelen tussen de €690 tot wel €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Steenderen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen zo tussen de €360 tot €975. In het gedeelte hieronder behandelen we de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te bevestigen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €47,50 tot €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Steenderen: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €95 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een tarief van €62,5 tot +/- €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Steenderen: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel kleuren en materialen als o.a. PVC, kunststof, stof, hout, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met kosten van €77,5 tot +/- €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals pvc, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Handig voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij circa €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Steenderen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen starten vanaf €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €950.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Steenderen zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, voorzethor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Deze beschermt tegen ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten vanaf €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere aspecten: het soort model, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en het soort bediening. In het volgende schema tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Steenderen in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2150
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1300
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €145
Lamellen200 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €250
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Steenderen. In het overzicht hierna tonen wij details over de meest gekozen merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis en Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, FonQ.
 • Overweeg ook: Bece, Weinor, Deponti, Husol, Novoferm, Roma & Milano, Dickson, Schlappi, Sunway, Copaco, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Bronckhorst

Goedkope zonwering kopen in Steenderen? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna delen we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform bekijk je ook fabrikanten en verkopers in Kring van Dorth, Baak en Harfsen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in diverse kleuren, dessins en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Steenderen?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De huidige tarieven bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €210 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een instap-rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €780). Betaalbare keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €120 per kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het product, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, designs en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Steenderen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Steenderen. Hierbij komt een deskundige installateur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de vakman de zonwering goed vastzetten. Zo ben je zeker van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met een handslinger is op zich ok, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7220, 7221

Plaats een reactie