Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Barchem vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Barchem? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit geweldig veel verschillende modellen. Op deze pagina geven we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook vind je de geschatte kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Barchem en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-barchem

Zonnescherm laten plaatsen in Barchem

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Barchem door een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het scherm fatsoenlijk bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel en zonder gedoe experts die werkzaam zijn in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk type product je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Barchem en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert het terrasscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Check of de totale constructie correct is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Barchem

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Barchem is ideaal om je woning wat te verkoelen. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel varianten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot wel €2950. In de koopgids hierna bespreken we de meest populaire modellen.

Koopgids knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Belangrijk: dit model kan vies worden door regen. De verwachte kosten schommelen tussen de €875 tot wel €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten variëren tussen de €450 tot €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Barchem biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De tarieven schommelen tussen de €275 t/m €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Handige rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten bedragen tussen de €300 en €1425 voor rolluiken bestellen in Barchem.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij monumenten. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het gebouw. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale prijzen schommelen tussen de €620 tot €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Barchem: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €370 tot €950. In deze koopgids behandelen we de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, snel en simpel te installeren, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan diverse modellen zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €60,00 en €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Barchem: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en karaktervolle ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie prijzen van €110 tot +/- €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €55 tot wel €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Barchem: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen zoals bijv. bamboe, aluminium, stof, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een prijs van €72,5 tot wel €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, pvc, stof, hout. Ideaal voor kolossale / grote ramen en bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten bij om en nabij de €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Barchem voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten beginnen bij €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Barchem zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief weert ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven beginnen bij zo’n €72,5 en lopen op tot €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei opties: het artikel, de materiaaltypes, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het volgende blokje tref je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Barchem in juni 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2200
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€375 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€250 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €145
Lamellen250 x 150 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €360
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Barchem. Hierna vergelijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, IKEA, Praxis en Leen Bakker, Bol.com, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Bece, Roma, Deponti, Toppoint, Novoferm, Husol & Swela, Sunway, Milano, Lumenguard, Copaco, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Lochem

Goedkope zonwering kopen in Barchem? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder vergelijk je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook installatiepartners en verkopers in Warnsveld, Laren en Vierakker.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest gekochte zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in veel kleuren, prints en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Barchem?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €235 per kozijn. Bij een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €845). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; het type / model, de grootte van het systeem, soort bediening, materiaalgebruik, prints en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Barchem?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Barchem. In die situaties komt een ervaren monteur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de professional het zonnescherm op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt prima, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7244

Plaats een reactie