Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Laren vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Laren? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een screen is ideaal om de zon en warmte te weren. Daarbij win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel afzonderlijke oplossing. Via deze website vind je een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien verstrekken we een kostenindicatie en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Laren en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-laren

Zonnescherm laten plaatsen in Laren

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Laren middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Laren en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De installateur installeert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Toets of het netjes is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Laren

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Laren is geschikt om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 tot wel €2800. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest populaire keuzes.

Laten plaatsen van knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Advies: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €875 en €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven schommelen tussen de €400 en €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Laren komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven schommelen tussen de €350 tot wel €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen bedragen tussen de €280 – €1325 voor rolluiken bestellen in Laren.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten variëren tussen de €740 – €1975.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Laren: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €390 tot €825. Bijgaand geven we een toelichting op de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, eenvoudig te bevestigen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €47,50 en €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Laren: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een warme en karakteristieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €115 tot wel €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met prijzen van €62,5 tot €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Laren: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten diverse modellen en materialen als bamboe, stof, kunststof, aluminium, PVC. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht tarieven van €65 tot €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals pvc, hout, stof, aluminium, kunststof. Perfect voor kolossale / grote ramen en bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij €65 en lopen op tot €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Laren direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen beginnen bij €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Laren geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten bij gemiddeld €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, valraam, draairaam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal thema’s: het soort systeem, het materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Laren in juni 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2175
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€350 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €1100
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €150
Lamellen250 x 150 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €240
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €300
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Laren. In de onderstaande tabel delen we uitleg over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo, IKEA & FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Bekijk ook: Bece, Roma, Weinor, Toppoint, Husol, Novoferm & Swela, Sunway, Milano, Dickson, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Lochem

Goedkope zonwering kopen in Laren? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna verstrekken we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker ontdek je ook leveranciers en verkopers in Vierakker, Vorden en Wichmond.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Shutters.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, motiefjes en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Laren?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De normale onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €235 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een basis rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €755). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €140 per raam). De totale bedragen hangen af van: type systeem, de maximale breedte, bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Laren?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Laren. Hierbij komt een ervaren montagepartner die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product degelijk vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de normale handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1250, 7245

Plaats een reactie