Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wichmond vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Wichmond? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens geven we de geschatte kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Wichmond en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-wichmond

Zonnescherm laten plaatsen in Wichmond

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Wichmond middels een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste manier aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Wichmond en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De installateur hangt het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Check of het netjes is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Wichmond

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Wichmond is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse producten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in allerlei vormen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 en €2700. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest bekende modellen.

Nieuwe knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Tip: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen liggen tussen de €875 en €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen schommelen tussen de €475 – €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Wichmond komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De onkosten liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen komen uit tussen de €360 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Wichmond.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van het pand. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen liggen zo tussen de €670 tot wel €1950.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Wichmond: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen bedragen tussen de €330 tot €800. In het stukje hieronder behandelen we de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €45,00 – €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wichmond: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een luxueuze en brocante ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met onkosten van €100 tot zo’n €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan tarieven van €60 tot zo’n €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Wichmond: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel kleuren en materialen als bijv. PVC, aluminium, stof, kunststof, hout. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een tarief van €82,5 tot €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. aluminium, stof, kunststof, bamboe, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten vanaf €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Wichmond op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij circa €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Wichmond geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €675.

 • Te monteren op: valraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere zaken: de productcategorie, het materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. Hierna tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wichmond in juni 2024.

Soort zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2175
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€395 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€280 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1325
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €175
Lamellen180 x 180 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €230
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €380
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Wichmond. In het volgende blokje bieden wij een toelichting op de meest verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei & Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Weinor, Toppoint, Husol, Novoferm, Deponti, Bece en Schlappi, Swela, Milano, Dickson, Sunway, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Bronckhorst

Goedkope zonwering kopen in Wichmond? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema tonen wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website bekijk je ook installatiepartners en shops in Toldijk, Barchem en Warnsveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in diverse kleuren, stoffen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Wichmond?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Screens €205 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €750). Gunstiger geprijsde keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €145 per raampartij). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsopties, het materiaal, prints en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Wichmond?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Wichmond. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die ieder raam bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman de zonwering op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze service ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7234

Plaats een reactie