Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Velddriel vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Velddriel? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal tegen hevige zon. In veel situaties geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke systemen. Op dit platform doorzoek je een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien bieden we gemiddelde kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Velddriel en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-velddriel

Zonnescherm laten plaatsen in Velddriel

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Velddriel via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel bedrijven uit de buurt. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest actuele manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Velddriel en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De professional levert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of het netjes is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Velddriel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Velddriel werkt het beste om de warmte uit je huis te houden. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel artikelen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot €2925. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest moderne keuzes.

Offerte voor knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Noemenswaardig: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen liggen tussen de €925 tot €2025.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen liggen tussen de €425 tot wel €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Velddriel komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De normale tarieven variëren tussen de €325 en €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Koopgids rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €280 en €1350 voor rolluiken bestellen in Velddriel.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Genieten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van de woning. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €720 tot €1825.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Velddriel: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen liggen zo tussen de €340 en €800. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, transparante, elektrische, verduisterende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €47,50 en €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Velddriel: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een prijskaartje van €110 tot +/- €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie prijzen van €52,5 tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Velddriel: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit tientallen soorten en materialen zoals bijv. kunststof, PVC, hout, stof, aluminium. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een prijskaartje van €80 tot €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van pvc, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Geschikt voor grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Velddriel op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, dakramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Velddriel zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, plissé hor, hordeur, inzethor, lamellenhor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd via verschillende thema’s: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In de volgende tabel tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Velddriel in mei 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2050
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€390 – €1450
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €150
Lamellen180 x 180 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Velddriel. Hierna bieden wij een toelichting op de populairste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Andere merken: Toppoint, Novoferm, Deponti, Roma, Bece, Weinor & Sunway, Dickson, Milano, Copaco, Schlappi, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Maasdriel

Goedkope zonwering kopen in Velddriel? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform ontdek je ook monteurs en winkels in Hurwenen, Alem en Kerkdriel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw huis hangt af van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, stoffen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Velddriel?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijzen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €625. Buitenscreens €255 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een basis rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €780). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €120 per kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, het formaat, soort bediening, het soort materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Velddriel?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Velddriel. In dat geval komt in gediplomeerde installateur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het model volgens de documentatie installeren. Zo geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5334

Plaats een reactie