Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schaijk vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Schaijk? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel afzonderlijke producten. Op dit portaal kan je aan de slag met een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens bieden we gemiddelde tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Schaijk en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-schaijk

Zonnescherm laten plaatsen in Schaijk

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Schaijk door een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk model geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Schaijk en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De vakman levert het uitvalscherm of de duettes zoals afgesproken. Controleer of het netjes is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Schaijk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Schaijk is heel erg handig om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel dessins en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot €2850. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest handige systemen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: dit model kan vies worden door regen. De normale tarieven liggen tussen de €875 en €2025.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties liggen zo tussen de €375 en €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Schaijk is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen liggen zo tussen de €375 tot €1100.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties liggen zo tussen de €370 – €1300 voor rolluiken bestellen in Schaijk.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Werkt inbraakwerend.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van woonhuizen. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen komen uit tussen de €670 t/m €1650.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in huis via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Schaijk: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen schommelen tussen de €300 en €825. In het onderstaande stuk bespreken we de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, snel en simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, transparante, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €55,00 – €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schaijk: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en karaktervolle ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan prijsindicaties van €95 tot wel €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een prijskaartje van €57,5 tot €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Schaijk: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit diverse dessins en materialen zoals onder andere stof, aluminium, PVC, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan tarieven van €80 oplopend tot €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals bamboe, hout, aluminium, kunststof, pvc. Handig voor lange / grote ramen en passen perfect bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Schaijk met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten vanaf €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schaijk zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd via meerdere zaken: het type product, het materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. Hieronder tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Schaijk in mei 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2325
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1275
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€300 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €165
Lamellen250 x 250 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €210
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Schaijk. In het volgende schema vergelijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma en Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Novoferm, Husol, Toppoint, Bece, Roma, Weinor & Sunway, Swela, Dickson, Schlappi, Milano, Copaco.

Zonwering experts in regio van Maashorst

Goedkope zonwering kopen in Schaijk? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder vergelijk je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal bekijk je ook montagebedrijven en shops in Ravenstein, Reek en Huisseling.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Schaijk?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €725. Zonnescreens €230 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering betaal je al snel €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €825). Overige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het formaat, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, designs en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Schaijk?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Schaijk. Hierbij komt een gespecialiseerde expert die de raampartij bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het model juist aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van ideale zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met een handslinger is werkbaar, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5374

Plaats een reactie