Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ravenstein vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Ravenstein? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Meestal realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke modellen. Op deze pagina bieden we een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij verstrekken we een indicatie van de kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Ravenstein en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-ravenstein

Zonnescherm laten plaatsen in Ravenstein

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ravenstein door een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat de installatie volgens de documentatie aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk specialisten uit de buurt. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en praktische keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ravenstein en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De professional hangt de screens of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Test of alles juist is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Ravenstein

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Ravenstein wordt met name toegepast om de zon en warmte te weren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €225 tot zo’n €2775. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest bekende producten.

Offerte voor terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Let op: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €825 tot €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven bedragen tussen de €375 t/m €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Ravenstein komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen bedragen tussen de €325 tot €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten plaatsen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale prijzen liggen tussen de €270 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Ravenstein.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven liggen tussen de €690 – €1900.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Ravenstein: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen zo tussen de €380 en €950. In het stukje hieronder bespreken we de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals lichtdoorlatende, dakraam, transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €65,00 en €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ravenstein: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €110 oplopend tot €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €65 tot €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Ravenstein: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit mega veel vormen en materialen als o.a. bamboe, kunststof, hout, PVC, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met een prijs van €80 oplopend tot €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van kunststof, aluminium, hout, pvc, stof. Perfect voor grote ramen en matchen goed met een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Ravenstein direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten vanaf €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ravenstein bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, plissé hor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief weert ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij €80 en lopen op tot €500.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei zaken: het soort product, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de bediening. In de tabel hierna bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ravenstein in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2375
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€380 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1225
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €165
Lamellen250 x 150 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €200
Plisségordijnen120 cm breed€125 – €310
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ravenstein. In het volgende schema vind je details over de grootste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo, Praxis & Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Weinor, Husol, Bece, Roma & Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco, Swela, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Oss

Goedkope zonwering kopen in Ravenstein? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna bekijk je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en shops in Escharen, Huisseling en Megen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in oneindig veel kleuren, stoffen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Ravenstein?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde investeringen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €575. Zonnescreens €250 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een basis rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €765). Alternatieve binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, de materiaalsoort, kleur en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Ravenstein?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Ravenstein. In die situaties komt een deskundige installateur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de professional het zonnescherm degelijk monteren. Op die manier ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (middels een mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5370, 5371

Plaats een reactie