Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Abbekerk vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Abbekerk? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarbij realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse toepassingen. Via deze website doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast bekijk je gemiddelde tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Abbekerk (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-abbekerk

Zonnescherm laten plaatsen in Abbekerk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Abbekerk middels een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem volgens de documentatie bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Abbekerk en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De monteur levert het knikarmscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Check of alles juist is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Abbekerk

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Abbekerk is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse toepassingen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende prints en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 – €2500. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest handige keuzes.

Details over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven om te zitten. Disclaimer: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €925 t/m €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties bedragen tussen de €375 t/m €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Abbekerk biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen tussen de €250 tot €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen komen uit tussen de €300 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Abbekerk.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen variëren tussen de €600 en €1625.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Abbekerk: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties liggen zo tussen de €330 – €925. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in tientallen kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Men biedt verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, verduisterende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €45,00 tot €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Abbekerk: heel simpel zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en huiselijke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een tarief van €110 tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan prijzen van €62,5 tot +/- €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Abbekerk: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit mega veel modellen en materialen zoals bijv. bamboe, hout, stof, aluminium, PVC. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €77,5 tot +/- €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, aluminium, stof, hout, pvc. Toe te passen voor imposante / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Abbekerk voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Abbekerk bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, uitzetraam, schuifraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van een aantal opties: het type systeem, de materiaalsoort, het formaat en het soort bediening. Hierna tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Abbekerk in april 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2100
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€400 – €1600
Screenstot 400 cm breed€260 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €170
Lamellen150 x 100 cm€75 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Abbekerk. In het schema hieronder delen we een toelichting op de beste verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Karwei, Gamma & Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Bekijk ook: Toppoint, Deponti, Novoferm, Husol, Roma, Bece en Milano, Schlappi, Dickson, Swela, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Medemblik

Goedkope zonwering kopen in Abbekerk? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema tonen wij contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via dit platform check je ook monteurs en bedrijven in Zuidermeer, Lambertschaag en Benningbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de raamgrootte, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in veel kleuren, stoffen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Abbekerk?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €285 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €830). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €135 per raam / kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, type materiaal, motiefjes en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Abbekerk?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Abbekerk. In die situaties komt een lokale professional die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de expert het product vakkundig installeren. Zo geniet je altijd van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger of band is werkbaar, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1657

Plaats een reactie