Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidermeer vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Zuidermeer? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €92,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is zeer handig om zonnestralen te weren. In veel gevallen creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina bieden we een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens bieden we een indicatie van de kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Zuidermeer en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-zuidermeer

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidermeer

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidermeer door een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem goed geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je razendsnel experts in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Zuidermeer en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De specialist installeert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Zuidermeer

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zuidermeer is het meest effectief om je woning wat te verkoelen. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele opties zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze prints en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 – €2750. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest praktische producten.

Investeren in knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Let op: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De prijsindicaties komen uit tussen de €825 t/m €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Zuidermeer komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen schommelen tussen de €400 t/m €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten komen uit tussen de €360 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Zuidermeer.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het installeren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale tarieven bedragen tussen de €750 en €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Zuidermeer: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten liggen zo tussen de €380 – €875. In deze koopgids beoordelen we de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel te monteren, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, dakraam, transparante, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €55,00 – €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidermeer: zonder problemen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een prijs van €105 tot €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan prijsindicaties van €52,5 oplopend tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Zuidermeer: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit tientallen soorten en materialen als bijvoorbeeld PVC, kunststof, stof, bamboe, aluminium. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €80 oplopend tot €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. pvc, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Geschikt voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten bij gemiddeld €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidermeer voor je huis

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten bij gemiddeld €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zuidermeer zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten vanaf €85 en lopen op tot €650.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, tuimelraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van een aantal keuzes: het type product, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zuidermeer in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€870 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€390 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €165
Lamellen200 x 200 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €200
Plisségordijnen195 cm breed€110 – €370
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zuidermeer. In het schema hierna bekijk je een toelichting op de beste verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Hornbach, Praxis en Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Zie ook: Husol, Novoferm, Roma, Toppoint, Weinor, Deponti en Swela, Dickson, Copaco, Milano, Schlappi, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Koggenland

Goedkope zonwering kopen in Zuidermeer? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook monteurs en verkopers in Ursem, Benningbroek en Berkhout.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Zuidermeer?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €260 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €795). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €115 per raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de grootte van het systeem, soort bediening, materiaalgebruik, motiefjes en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Zuidermeer?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Zuidermeer. Hierbij komt een ervaren expert die ieder raam bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten op de juiste manier vastzetten. Met deze klusservice profiteer je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met slinger is acceptabel, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1652

Plaats een reactie