Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Opperdoes vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Opperdoes? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Tevens behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je tientallen diverse modellen. Via onze site doorzoek je een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Opperdoes en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-opperdoes

Zonnescherm laten plaatsen in Opperdoes

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Opperdoes door een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste manier vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig leveranciers in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Opperdoes en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De vakman hangt het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Opperdoes

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Opperdoes werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse varianten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel materialen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 tot zo’n €2725. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest handige keuzes.

Laten plaatsen van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Let op: dit model kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven liggen zo tussen de €925 tot €2175.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven variëren tussen de €375 tot €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Opperdoes is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven liggen zo tussen de €350 – €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €280 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Opperdoes.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Details over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van huizen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen variëren tussen de €700 tot €1875.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Opperdoes: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €370 en €900. In het bijgaande stukje behandelen we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in honderden dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse varianten zoals transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €52,50 tot €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Opperdoes: zonder problemen zelf te installeren.
 • Aanbod in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een speelse en brocante ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan een tarief van €110 oplopend tot €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met prijsindicaties van €47,5 tot +/- €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Opperdoes: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. In het assortiment zitten oneindig veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, hout, PVC, aluminium, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met prijsindicaties van €72,5 oplopend tot €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van stof, bamboe, hout, pvc, aluminium. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €55 en lopen op tot €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Opperdoes voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij circa €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Opperdoes geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal factoren: het artikel, het materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Opperdoes in april 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2350
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€360 – €1550
Screenstot 4 meter breed€250 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1200
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €155
Lamellen150 x 100 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Opperdoes. In het schema hierna delen we details over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, IKEA & Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Kwantum, Bol.com.
 • Check ook: Roma, Novoferm, Toppoint, Bece, Husol, Deponti & Copaco, Dickson, Swela, Milano, Schlappi, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Medemblik

Goedkope zonwering kopen in Opperdoes? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder bekijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vergelijk je ook montagepartners en winkels in Abbekerk, Twisk en Lambertschaag.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre & Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk snel meer details over: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, dessins en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Opperdoes?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte onkosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €235 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je ongeveer €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €755). Alternatieve soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, dessins en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Opperdoes?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Opperdoes. Dan komt er een gediplomeerde professional die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het product op de juiste wijze ophangen. Dankzij deze service geniet je van goede zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1674

Plaats een reactie