Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwaagdijk-Oost vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Zwaagdijk-Oost? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en regel je al vanaf €52,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast delen we gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Zwaagdijk-Oost en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-zwaagdijk-oost

Zonnescherm laten plaatsen in Zwaagdijk-Oost

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwaagdijk-Oost via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel volgens de documentatie opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Zwaagdijk-Oost en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De specialist hangt de screens of gordijnen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Zwaagdijk-Oost

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Zwaagdijk-Oost is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse varianten zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 tot zo’n €2650. In de koopgids hierna beoordelen we de meest populaire types.

Details over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Disclaimer: het systeem kan kapot waaien bij wind. De kosten schommelen tussen de €825 tot zo’n €2250.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen liggen tussen de €475 tot €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Zwaagdijk-Oost is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €350 tot €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten bedragen tussen de €320 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Zwaagdijk-Oost.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Enorm lange levensduur.

Het comfort van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €630 tot wel €1600.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zwaagdijk-Oost: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten variëren tussen de €330 tot €950. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel te installeren, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er bestaan allerlei types zoals dakraam, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €60,00 tot €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Zwaagdijk-Oost: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €95 tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een prijskaartje van €60 tot +/- €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Zwaagdijk-Oost: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Leveranciers bieden ontzettend veel vormen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, aluminium, PVC, bamboe. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een tarief van €80 tot €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals kunststof, pvc, stof, bamboe, hout. Geschikt voor lange / grote ramen en passen perfect bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij zo’n €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zwaagdijk-Oost professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten bij om en nabij de €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zwaagdijk-Oost zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hordeur, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende aspecten: het soort model, het materiaal, de grootte van het systeem en het soort bediening. In het volgende schema bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zwaagdijk-Oost in juli 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€845 – €2300
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1450
Screenstot 400 cm breed€260 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1375
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €150
Lamellen200 x 180 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €210
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zwaagdijk-Oost. In het schema hierna tref je een aanvulling op de meest verkochte merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, IKEA en Formido, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Roma, Bece, Deponti, Husol, Weinor, Toppoint & Milano, Dickson, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Medemblik

Goedkope zonwering kopen in Zwaagdijk-Oost? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder tonen wij bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website vind je ook installatiepartners en winkels in Twisk, Zwaagdijk-West en Oostwoud.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de mooiste zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Markiezen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zwaagdijk-Oost?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte kosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €265 op basis van 1 raam. Kies je voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een standaard rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €785). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €130 op basis van één kozijn). De totale kosten hangen af van: type systeem, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, motiefjes en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Zwaagdijk-Oost?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Zwaagdijk-Oost. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige professional die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de zonwering op de juiste wijze installeren. Zo heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met stang of band is werkbaar, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1681, 1682, 1683, 1684

Plaats een reactie