Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Schiphorst vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in De Schiphorst? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel afzonderlijke systemen. Via deze website geven we een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook bieden we een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in De Schiphorst en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-de-schiphorst

Zonnescherm laten plaatsen in De Schiphorst

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in De Schiphorst door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product juist opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en comfortabelste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit De Schiphorst en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de duettes op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het netjes is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in De Schiphorst

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering De Schiphorst is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere systemen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 tot zo’n €2850. In het stukje hierna beoordelen we de meest geziene producten.

Het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven in de tuin. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €825 tot wel €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen komen uit tussen de €375 tot wel €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in De Schiphorst is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De totale investeringen variëren tussen de €200 tot €1125.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Offerte voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen liggen tussen de €290 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in De Schiphorst.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden de sfeer van woonhuizen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €600 tot wel €1700.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie De Schiphorst: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen bedragen tussen de €320 tot €900. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest interessante producten.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te installeren, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €50,00 en €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Schiphorst: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een prijskaartje van €115 tot €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan kosten van €55 tot zo’n €165.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën De Schiphorst: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Leveranciers bieden aanzienlijk veel soorten en materialen zoals bamboe, stof, kunststof, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op onkosten van €75 tot zo’n €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, aluminium, kunststof, hout, pvc. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in De Schiphorst voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in De Schiphorst zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij zo’n €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, valraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 hangen af van velerlei onderdelen: het soort product, de materiaalsoort, de maximale lengte en het soort bediening. In het schema hierna verstrekken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in De Schiphorst in juni 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€870 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€400 – €1250
Screenstot 4 meter breed€280 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1300
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €145
Lamellen250 x 250 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in De Schiphorst. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de grootste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis & Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Bekijk ook: Novoferm, Toppoint, Husol, Deponti, Bece, Roma en Sunway, Copaco, Milano, Lumenguard, Swela, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Meppel

Goedkope zonwering kopen in De Schiphorst? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna delen we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook montagebedrijven en showrooms in Ruinen, Havelte en Dwingeloo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de individuele ruimte. We delen nu de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, dessins en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in De Schiphorst?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Zonnescreens €280 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een instap-rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €800). Gunstiger geprijsde keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 per raampartij). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het type / model, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in De Schiphorst?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in De Schiphorst. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het model degelijk aanbrengen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is op zich ok, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7966

Plaats een reactie