Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dwingeloo vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Dwingeloo? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €90,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse oplossing. Via deze website delen we een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij geven we gemiddelde kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Dwingeloo (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-dwingeloo

Zonnescherm laten plaatsen in Dwingeloo

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Dwingeloo via een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie degelijk geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Dwingeloo en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. Het installatiebedrijf plaatst het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Toets of het netjes is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Dwingeloo

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Dwingeloo werkt het beste om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele opties zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel kleuren en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 tot wel €2825. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest bekende keuzes.

Offerte voor terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De verwachte tarieven variëren tussen de €800 – €2000.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen komen uit tussen de €450 en €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Zeer windbestendig.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Dwingeloo komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €400 t/m €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De kosten variëren tussen de €300 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Dwingeloo.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

De beste markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan de uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven komen uit tussen de €630 tot wel €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Dwingeloo: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven bedragen tussen de €330 en €900. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te installeren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen diverse modellen zoals elektrische, verduisterende, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €65,00 tot €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dwingeloo: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en karaktervolle ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met onkosten van €90 oplopend tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een tarief van €62,5 oplopend tot €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Dwingeloo: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel vormen en materialen zoals onder andere kunststof, aluminium, PVC, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een prijs van €72,5 tot €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. aluminium, hout, bamboe, kunststof, pvc. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Dwingeloo professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Dwingeloo zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, plissé hor, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij zo’n €80 en lopen op tot €800.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van een aantal thema’s: het soort model, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Dwingeloo in juni 2024.

Model zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2025
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1500
Screens1 – 3 meter breed€285 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1325
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €145
Lamellen200 x 250 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €230
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €300
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Dwingeloo. Hieronder bekijk je een toelichting op de meest bekende merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo & FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Formido, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Deponti, Roma, Novoferm, Toppoint en Lumenguard, Dickson, Sunway, Milano, Swela, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Dwingeloo? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna delen we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal kom je ook in contact met leveranciers en bedrijven in Koekange, Ansen en Ruinerwold.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We delen nu de meest gekochte zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, prints en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Dwingeloo?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Screens €220 op basis van één kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een instap-rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €820). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, de materiaaltypes, motiefjes en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Dwingeloo?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Dwingeloo. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde professional die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de vakman het model vakkundig ophangen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van goede zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7881, 7964, 7990, 7991

Plaats een reactie