Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ruinen vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Ruinen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is geschikt om je woning koel te houden. Meestal realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Via onze site vind je een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens bekijk je een kostenindicatie en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Ruinen en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-ruinen

Zonnescherm laten plaatsen in Ruinen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Ruinen via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het geheel goed gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel experts in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Ruinen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De installateur hangt het uitvalscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Test of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Ruinen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Ruinen werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze prints en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 tot wel €2950. In het stukje hierna delen we veel info over de meest handige keuzes.

Offerte voor terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Advies: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €900 tot wel €2025.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen schommelen tussen de €475 tot €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Ruinen is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten bedragen tussen de €350 – €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten komen uit tussen de €260 en €1425 voor rolluiken bestellen in Ruinen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen bedragen tussen de €610 tot wel €1850.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een heerlijke temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Ruinen: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven liggen tussen de €330 en €825. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte types.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, transparante en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €50,00 en €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ruinen: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Assortiment in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een knusse en unieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een tarief van €100 tot +/- €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €47,5 tot wel €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Ruinen: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit oneindig veel dessins en materialen zoals PVC, kunststof, hout, stof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan prijsindicaties van €72,5 tot zo’n €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. pvc, hout, bamboe, aluminium, stof. Handig voor imposante / grote ramen en matchen goed met een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten beginnen bij circa €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ruinen voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten vanaf €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ruinen zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei aspecten: het artikel, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en de bediening. In de volgende tabel verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ruinen in juni 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€810 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1625
Screenstot 4 meter breed€270 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1350
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €140
Lamellen150 x 100 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €310
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ruinen. In de onderstaande tabel bespreken we uitleg over de meest bekende merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis & Formido, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Overweeg ook: Toppoint, Roma, Deponti, Bece, Novoferm, Husol en Dickson, Milano, Schlappi, Swela, Sunway, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Ruinen? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder tref je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site bekijk je ook montagepartners en showrooms in Veeningen, Dwingeloo en Koekange.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest handige zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in veel kleuren, stoffen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ruinen?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De actuele tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Zonnescreens €250 op basis van één kozijn. Kies je voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een normaal rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €765). Alternatieve soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €100 per raam / kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: het model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleuren en prints en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Ruinen?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Ruinen. Dan komt er een gediplomeerde installateur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het zonnescherm volgens de documentatie aanbrengen. Op die manier heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7963

Plaats een reactie