Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Balinge vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Balinge? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €65,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Meestal behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende toepassingen. Via deze website kan je aan de slag met een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij geven we een kostenindicatie en een lijst met lokale zonwering specialisten in Balinge en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-balinge

Zonnescherm laten plaatsen in Balinge

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Balinge door een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het geheel goed aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel experts uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Balinge en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. Het installatiebedrijf installeert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Balinge

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Balinge werkt het beste om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse varianten zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse materialen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 – €2825. In het stukje hierna beoordelen we de meest populaire systemen.

Het kopen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Tip: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €825 – €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen variëren tussen de €475 tot zo’n €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Balinge is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De tarieven liggen zo tussen de €325 – €1150.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen liggen tussen de €290 en €1200 voor rolluiken bestellen in Balinge.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten liggen zo tussen de €630 – €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Balinge: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten schommelen tussen de €380 – €800. Bijgaand leggen we alles uit over de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te monteren, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan allerlei types zoals dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €52,50 en €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Balinge: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan prijzen van €105 tot wel €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan onkosten van €52,5 oplopend tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Balinge: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse vormen en materialen als o.a. stof, hout, PVC, kunststof, aluminium. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een prijs van €85 tot €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. stof, hout, pvc, aluminium, bamboe. Praktisch voor imposante / grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij circa €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Balinge voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Balinge geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, rolhor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen starten bij om en nabij de €77,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, tuimelraam, draairaam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere onderdelen: het type model, de materiaalsoort, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje bieden wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Balinge in juli 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2325
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1275
Screenstot 4 meter breed€240 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €170
Lamellen250 x 150 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €350
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Balinge. In het schema hierna delen we een toelichting op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Hubo, Karwei & Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Weinor, Toppoint, Husol, Bece, Novoferm, Roma en Copaco, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Swela, Dickson.

Zonwering experts in regio van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Balinge? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel tref je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website check je ook leveranciers en verkopers in Eursinge, Garminge en Bruntinge.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest praktische zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre of Terras
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in veel kleuren, modellen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Balinge?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijzen bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €750. Buitenscreens €240 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €755). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €145 per raampartij). De totale prijzen worden beïnvloed door: type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, motiefjes en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Balinge?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Balinge. Er komt dan een gediplomeerde vakman die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het systeem volgens de documentatie ophangen. Dankzij deze service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met een handslinger is voldoende, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9437

Plaats een reactie